Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 12. 2013,
11.45

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 11. 12. 2013, 11.45

8 let, 5 mesecev

Navratilova: MOK se obnaša kot noj, ki tišči glavo v pesek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Nekdaj slovita češka teniška igralka Martina Navratilova je prepričana, da se Mednarodni olimpijski komite (MOK) vede kot noj, ki tišči glavo v pesek.

Nekdanja teniška igralka je vodilne može mednarodne olimpijske družine kritizirala na sedežu Združenih narodov v New Yorku, ko je govorila o vprašanju kršitve gejevskih pravic v Rusiji. Naturalizirana Američanka Navratilova, ki velja za izstopajočo pripadnico gejevske skupnosti v ZDA, je nezadovoljna zaradi pasivnosti MOK pred februarskimi zimskimi olimpijskimi igrami v Sočiju v zvezi z vprašanjem sporne ruske zakonodaje, ki diskriminira istospolne.

"Zatiskamo si tudi oči glede razmer v Katarju, kjer bodo pripravili svetovno prvenstvo v nogometu in kjer še vedno veljajo zakoni, s katerimi homoseksualce kazensko preganjajo. Popolnoma pa me je razočaral Mednarodni olimpijski komite, ki tišči glavo v pesek in nič ne ukrene v zvezi s kršitvijo gejevskih pravic v Rusiji. Prepričana sem, da bi se MOK moral postaviti za svoje športnike.

"Bojkota iger v Sočiju sicer ne podpiram, kajti takšen bojkot bi najbolj prizadel prav športnike, z bojkotom prav nihče ne bi pridobil," je bila kritična Navratilova, ena najboljših igralk v zgodovini ženskega tenisa z 18 osvojenimi naslovi na turnirjih za grand slam.

Ne spreglejte