Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Torek,
11. 2. 2014,
21.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Rok Marguč deskanje

Torek, 11. 2. 2014, 21.55

8 let

Marguč upa, da se bo igra stotink v Sočiju obrnila njemu v prid

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Rok Marguč, eden od slovenskih adutov za medaljo med deskarji alpskega sloga, se v Soči odpravlja v četrtek. Pripravljen je dobro, progo pozna, ne bi se pa branil tudi kančka sreče.

"Po izpadu v osmini finala zadnje tekme za svetovni pokal na sončnem Bavarskem sem poglavje svetovni pokal takoj zaprl. Vse misli so usmerjene v Soči," pravi aktualni svetovni prvak v paralelnem slalomu, ki te dni na Rogli opravlja še zadnje treninge pred odhodom v Rusijo na najpomembnejši tekmi sezone.

Letošnji svetovni pokal je za alpske deskarje že končan. Marguč je v skupnem seštevku paralelnih alpskih disciplin osvojil osmo mesto. V veleslalomskem seštevku je končal na šestem, v slalomskem pa na 12. mestu, kar ga uvršča v krog najboljših svetovnih deskarjev, ki bodo 19. in 22. februarja znova v središču pozornosti deskarske javnosti. Takrat se bodo na olimpijskih igrah pomerili v paralelnem veleslalomu in prvič tudi v paralelnem slalomu.

Laščan, ki je na lanski tekmi za svetovni pokal v Sočiju osvojil osmo mesto v veleslalomu (slalom so odpovedali), je v letošnji sezoni dvakrat končal tik pod zmagovalnim odrom, dvakrat pa je tudi ostal brez izločilnih bojev.

"Lansko osmo mesto na prizorišču, ki mi je zelo všeč, ter morda tudi dejstvo, da me je letos v izločilnih dvobojih kar trikrat izločil poznejši zmagovalec tekme, vlivajo optimizem. To je dobra popotnica za tekmi sezone," pravi 27-letni deskar, ki upa, da se bo igra stotink prej ali slej obrnila njemu v prid.

"Kljub temu da narava v teh dneh ni prijazna, na Rogli poskušajo ustreči vsem našim željam. S pogoji sem torej zadovoljen. Delamo. Tudi z opremo je vse v redu, deske za Soči so bile izbrane že na začetku sezone," je zadovoljen Marguč, ki bo imel na igrah dovolj spremljevalcev, da bo imel na prizorišču vso podporo, ki jo potrebuje za uspešen nastop.

Ne spreglejte