Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
8. 1. 2018,
17.34

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Enzo Smrekar Franjo Bobinac Bogdan Gabrovec Olimpijski komite Slovenije Smučarska zveza Slovenije

Ponedeljek, 8. 1. 2018, 17.34

6 let, 3 mesece

Koga mika osrednje športno žezlo?

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Medtem ko naj bi Enzo Smrekar še ta mesec podaljšal svoj status predsednika Smučarske zveze Slovenije, pa bi lahko bila ob koncu leta bolj pestra volilna skupščina Olimpijskega komiteja Slovenije. Bogdan Gabrovec je že večkrat namignil, da se bo vnovič potegoval za mesto predsednika, Franjo Bobinac pa morebitne kandidature (še) ne želi komentirati.

Bogdan Gabrovec se bo ob koncu leta potegoval za nov predsedniški mandat. | Foto: Sportida Bogdan Gabrovec se bo ob koncu leta potegoval za nov predsedniški mandat. Foto: Sportida

Poleg številnih odmevnih športnih dogodkov, med katerimi bodo v slovenskem prostoru najbolj odmevali zimske olimpijske igre v Pjongčangu, rokometno evropsko prvenstvo na Hrvaškem in pa svetovno prvenstvo v nogometu v Rusiji, leto 2018 prinaša tudi volitve za predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije. Pri zadnjem so potrdili, da bo volilna skupščina v nedeljo, 16. decembra. Že 11 mesecev pred tem pa je bolj ali manj jasno, da bo na glasovalnem listku znova tudi ime dosedanjega predsednika Bogdana Gabrovca.

"Nadaljeval bi …"

"Poskušal bom nadaljevati svoje delo. Predpogoj je seveda zaupnica panožnih zvez. Prepričan sem, da svojega dela še nisem opravil do konca. Najprej imam v mislih večkrat omenjeni dialog z državo," nam je v prednovoletnem pogovoru dejal 65-letni športni delavec, ki je kar pol stoletja deloval v judu, sprva kot tekmovalec, nazadnje kot predsednik panožne zveze. Umaknil se je prav zaradi naskoka na olimpijski prestol, ki ga je po kar 23-letni vladavini prvega in zdaj tudi častnega predsednika Janeza Kocijančiča zasedel leta 2014. Kocijančič je tedaj postal častni predsednik OKS.

Franjo Bobinac: govoric ni ne potrdil ne zanikal. | Foto: Sportida Franjo Bobinac: govoric ni ne potrdil ne zanikal. Foto: Sportida

Bobinac: Brez komentarja

V športnih krogih se šušlja, da bi lahko bil Gabrovčev osrednji ali morda celo edini protikandidat predsednik uprave Gorenja in prvi mož Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac. "Brez komentarja," se glasi njegov odgovor, ob tem pa dodaja, da se je o njegovem imenu govorilo že pred volitvami leta 2014. Naj spomnimo, rokometna zveza takrat Bobinca ni potisnila v boj za osrednje športno žezlo, je pa podprla ljubljanskega župana in svojega nekdanjega prvega moža Zorana Jankovića. Ta se je v troboju z Gabrovcem in Andražem Vehovarjem prebil v drugi krog, v katerem pa je moral priznati poraz.

Enzo Smrekar bo edini kandidat za predsednika SZS. | Foto: Vid Ponikvar Enzo Smrekar bo edini kandidat za predsednika SZS. Foto: Vid Ponikvar

Po Smrekarju Smrekar

Že krepko pred olimpijskim komitejem pa bo svojega predsednika za novo štiriletno obdobje dobila Smučarska zveza Slovenije. Volitve bodo pri največji panožni zvezi razpisali že za 30. januarja, rok za vložitev kandidatur pa se je iztekel pretekli teden. Kdo so kandidati, bo uradno razkrito 15. januarja. Nikakršno presenečenje pa ne bo, če bodo imeli delegati na skupščini na voljo le eno ime. Ni skrivnost, da je novo kandidaturo napovedal dosedanji predsednik Enzo Smrekar. Prvi mož uprave Droge Kolinske je bil sicer že leta 2014 edini kandidat. Pred njim pa so zvezi predsedovali Danilo Dougan, Niko Belopavlovič, Janez Kocijančič, Janez Zajc, Stane Valant, Tomaž Lovše in Primož Ulaga.

Ne spreglejte