SiolNET. Sportal Olimpizem
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ian Millar že na desetih olimpijskih igrah

2

termometer

Kanadski jahač Ian Millar bo v Londonu dosegel nov rekord. Pri svojih 65 letih bo namreč nastopil na svojih že desetih olimpijskih igrah.

Trenutno si namreč z avstrijskim jadralcem Hubertom Raudaschlom delita po devet olimpijskih nastopov. S to razliko, da Avstrijec več ne nastopa, Raudaschl pa je devetkrat na olimpijskih igrah nastopil v obdobju od 1964 do 1996.

"Kaj naj rečem. Zelo sem vznemirjen, ker bom na olimpijskih igrah nastopil že desetič. Nikoli si nisem mislil, da bom dosegel kaj takšnega. Gre za to, da je pomembna pot sama, kam te bo ta pot pripeljala pa ni najbolj zanesljivo, podobno kot pri vsemu v življenju," je razmišljal Millar, ki se lahko pohvali s kar 40-letno športno kariero. Millar bi lahko letos v Londonu nastopil že na svojih 11. olimpijskih igrah, saj je bil del kanadske olimpijske odprave za Moskvo leta 1980, a se nazadnje zaradi bojkota Kanadčani tja niso odpravili.

Tudi Slovenci imamo rekorderja. Na letošnjih olimpijskih igrah v Londonu bosta slovenske barve zastopala tudi olimpionika Rajmond Debevec v strelstvu in veslač Iztok Čop, ki sta v svojih bogatih športnih karierah zastopala barve dveh državnih reprezentanc, jugoslovanske in slovenske, na največjih mednarodnih tekmovanjih. Debevec je rekorder med slovenskimi olimpijci po številu nastopov na olimpijskih igrah, v Londonu bo tako nastopil na svojih že osmih poletnih olimpijskih igrah, Čop pa na šestih.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin