Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Torek,
19. 8. 2014,
19.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 19. 8. 2014, 19.36

8 let

Govejškova v finalu, za odličja se bosta borila tudi veslača

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska olimpijka iz Londona, plavalka Nastja Govejšek, se je tretji dan mladinskih olimpijskih iger v Nandžingu prebila v sredin finale na 50 metrov delfin. V finalu bosta nastopila tudi veslača.

Nastja Govejšek je v dopoldanskih kvalifikacijah dosegla tretji čas (27,09), v polfinalu pa je plavala 26,77, zaostala le za rusko tekmico in se v sredin finale uvrstila z drugim rezultatom. "Bilo je kar hitro, prihod v cilj pa se mi ni izšel. Upam, da se mi bo jutri vse sestavilo. Zjutraj sem plavala dobro, zato sem vedela, da bom popoldne hitra. V finalu grem na polno," je po nastopu povedala 17-letna Velenjčanka. Med plavalci je nastopil še Žan Pogačar in v disciplini 50 metrov hrbtno s časom 26,85 končal na 19. mestu.

Po ne najbolj posrečenem nastopu v kvalifikacijah sta veslača Vid Pugelj in Žiga Zarič v dvojcu brez krmarja zmagala v repasažu in se uvrstila v A-finale, kjer imata prav tako priložnost osvojiti medaljo.

Cestna kolesarja za spremembo na kolesih BMX

Kolesarski sistem tekmovanja je na OI mladih nekoliko prilagojen, tako mora vsak izmed kolesarjev tekmovati v treh različnih disciplinah. Specialista za cestne dirke Jona Bižiča in Katjo Jeretino je tako čakal poseben izziv – tekmovanje s kolesi BMX. Dirkanje čez grbine, s skoki in ostrimi ovinki, kjer hkrati tekmuje osem tekmovalcev, napredujejo pa štirje, sta sklenila v četrtfinalu. "Za mano je prva tekma na BMX, to je nekaj novega. Upam, da se disciplina razvije tudi v Sloveniji. Bila je dobra izkušnja, videl sem konkurenco, a to ni zame," je dejal Božič, ki veliko več pričakuje od cestne dirke.

Jadralec na deski Toni Vrščaj ni tekmoval, saj je bil veter prešibek. Košarkarice Ela Mićunović, Althea Gwashavanahu in Maruša Derlink so v tekmi 3 na 3 najprej izgubile s Kitajkami (18:20), nato pa še s Špankami (21:7). Veliko bolje gre fantovski ekipi v postavi Milan Kovačević, Žiga Lah, Aljaž Šlutej in Gregor Klobčar, ki še ne pozna poraza. Tokrat so z 21:9 premagali Nemčijo.

Prvič na olimpijskem programu tudi golfisti

Čeprav gre za mladinske olimpijske igre, lahko rečemo, da se je golf prvič znašel v olimpijskem programu, na pravih olimpijskih igrah pa se bodo golfisti prvič pomerili v Riu de Janeiru. V Nanjingu ima svoja predstavnika tudi Slovenija. Žan Luka Štirn je po prvem dnevu na 11. mestu, Ana Belac pa na 22.

Badmintonista Andraž Krapež in Katarina Beton sta med posamezniki končala nastope. Betonova je premagala avstrijsko tekmico, a osvojila tretje mesto v skupini, kjer napreduje le zmagovalka. Krapež je izgubil s francoskim tekmecem in prav tako izpadel po tretjem mestu v skupini. Bolj uspešna sta v mešanih dvojicah, kjer sta oba dosegla še tretji zmagi in se prebila v četrtfinale.

Ne spreglejte