Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 9. 2024,
14.47

Osveženo pred

2 uri, 10 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Natisni članek

Nova Technology Lycurgus B.V. Uroš Planinšič

Sreda, 11. 9. 2024, 14.47

2 uri, 10 minut

Uroš Planinšič se seli na Nizozemsko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01
slovenska odbojkarska reprezentanca, Uroš Planinšič | Uroš Planinšič bo po novem igral na Nizozemskem. | Foto Daniel Novakovič/STA

Uroš Planinšič bo po novem igral na Nizozemskem.

Foto: Daniel Novakovič/STA

V tujino se je podal še en slovenski odbojkarski reprezentant Uroš Planinšič, ki se bo dokazoval na nizozemskem prvenstvu. Šestindvajsetletni podajalec, ki je nosil drese Hoč, Maribora in Calcit Volleyja, bo dve sezoni igral za ekipo Nova Technology Lycurgus B.V.

"Pred mano je prva izkušnja v tujini in pričakovanja pred odhodom so bila visoka. Želel sem si tega, da se preizkusim še kje drugje kot na slovenskem prvenstvu in vidim, kakšno odbojko igrajo po Evropi. Za zdaj se na Nizozemskem zelo dobro počutim, mesto je lepo in urejeno, z veliko narave v okolici, in tudi klub je zelo dobro organiziran. Želje in ambicije so zelo visoke, o čemer priča sestava ekipe in tudi to, da bo ekipo vodil priznani strokovnjak ter tudi naš nekdanji selektor Marc Lebedew, ki se je z vodstvom dogovoril za dolgoročno sodelovanje," je dejal Planinšič.

Ekipa Nova Technology Lycurgus B.V. je na nizozemskem prvenstvu v lanski sezoni zasedla tretje mesto, prav tako tudi v pokalnem tekmovanju, medtem ko je v superpokalu izgubila šele v finalu. Cilji za sezono 2024/25 so še višji.

Preberite še:

paraolimpijske igre, odbojka sede
Sportal Slovenke na zadnji tekmi v Parizu izgubile z Italijo in igre končale kot šeste
Ne spreglejte