Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 8. 2017,
9.45

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,75

1

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Tine Urnaut Jani Kovačič Alen Šket Jan Kozamernik

Torek, 29. 8. 2017, 9.45

4 leta, 8 mesecev

Tine Urnaut jasen: Če bo ostalo tako, kot je, tukaj nimamo česa iskati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,75

1

Slovenija Bolgarija odbojka 1 | Foto CEV

Foto: CEV

Slovenija se je kljub porazu proti Bolgariji uvrstila v izločilne boje evropskega prvenstva na Poljskem. Za to je bila dovolj zmaga nad Španijo, ki jo je premagala uvodni dan. Sledila sta poraza proti Rusiji in Bolgariji. Pri prvem so slovenski odbojkarji pustili dober vtis, proti Bolgariji pa povsem odpovedali in doživeli poraz, ki pred nadaljevanjem prvenstva slovenskih navijačev ne navdaja z optimizmom.

Po zmagi nad Španijo s 3:0 v nizih je slovenska izbrana vrsta izgubila šest zaporednih nizov, v ekipo pa se je naselila slaba volja. "Nismo igrali trezno, igrali smo z glavo skozi zid. Kljub ne najboljši igri smo imeli svoje priložnosti. Že v prvem nizu tri ali štiri, ki jih nismo izkoristili. Namesto da bi se dvignili, smo padli, tekmecem pa s tem omogočili, da so se razigrali. Premalo je bilo agresivnosti, slabi smo bili v protinapadih in delali osnovne napake. Bolgarom smo točke podarjali, kot bi bili Božiček," je po bledi predstavi za STA dejal kapetan Tine Urnaut in odločno dodal: "Potrebujemo več zbranosti, več treznosti. Če ju v naslednjih tekmah ne bomo pokazali, nimamo česa iskati."

Lahko Slovenija sredi Krakova preseneti Poljake in pripravi svojevrstno senzacijo?

  • Da.
    69,41 %
    320 glasov
  • Ne.
    30,59 %
    141 glasov
Oddanih 461 glasov

Slovenija pod pritiskom ne zna igrati

Slovenija je želela na tekmi proti Bolgariji zmagati, da bi se izognila Poljakom, a pritisk, ki so si ga igralci naložili, je bil prevelik. "To ni bila prava Slovenija. V tekmo smo že vstopili živčno, nato se je živčnost le še stopnjevala. Očitno smo si ustvarili prevelik pritisk. Proti eni najboljših reprezentanc na svetu ne moremo biti favoriti. A ni še konec, imamo še rezerve, predvsem v glavi," je kapetanove besede dopolnil libero Jani Kovačič.

Jani Kovačič je priznal, da so s soigralci proti Bolgariji igrali preveč nervozno. V sredo ne bodo favoriti, kar bi bila lahko voda na slovenski mlin. | Foto: Sportida Jani Kovačič je priznal, da so s soigralci proti Bolgariji igrali preveč nervozno. V sredo ne bodo favoriti, kar bi bila lahko voda na slovenski mlin. Foto: Sportida

Oklepajo se simbolike, a ...

Ker je ponavadi zelo priročno, da se v vsaki negativni stvari najde kakšna pozitivna, so Slovenci hitro na plan potegnili scenarij iz sanjskega leta 2015, ko so iz izgubljenega položaja prišli vse do srebrnega odličja. "Upanja nismo izgubili. Naj se ponovi zgodba s prejšnjega prvenstva, ko smo iz skupine prav tako prišli z dvema porazoma, nato pa se dvignili in osvojili kolajno," upa na boljše nadaljevanje Alen Šket.

… Poljaki niso Nizozemci

A obstaja velika razlika. Slovenci so pred dvema letoma v Varni premagali le Belorusijo, sledila pa sta poraza proti Poljski in Belgiji. V play-offu so jih takrat v Sofiji pričakali Nizozemci, zdaj pa bo slovenski izbrani vrsti nasproti stala domačinka Poljska. To bo v sredo ob 20.30 v dvorani Tauron spodbujalo kar 15 tisoč navijačev.

Čeprav ima Slovenija na Poljsko lepe spomine - zmagala je v četrtfinalu zadnjega EP -, težjega nasprotnika v play-offu ne bi mogla dobiti. Poljaki so doma praktično nepremagljivi, a Srbi so na tem prvenstvu že dokazali, da to ne drži vedno. Morda jih bodo izdali tudi živci, saj bi izpad proti Sloveniji pomenil pravo nacionalno sramoto.

Jan Kozamernik verjame, da bodo v sredo spet pravi. | Foto: CEV Jan Kozamernik verjame, da bodo v sredo spet pravi. Foto: CEV

"Težko je kaj reči po takem porazu. Treba bo zbistriti glave, poraz prespati in se čim bolje pripraviti na repasaž za uvrstitev v četrtfinale, kjer nas po porazu čakajo domačini Poljaki. Prepričan sem, da bomo v sredo spet pravi," je svoje dodal mladi bloker Jan Kozamernik.

Tekma med Slovenijo in Poljsko bo v sredo ob 20.30.

Ne spreglejte