Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 6. 2017,
23.31

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Slobodan Kovač svetovna liga Egipt Tine Urnaut

Petek, 16. 6. 2017, 23.31

6 let, 6 mesecev

Svetovna liga, druga kakovostna skupina – turnir v Egiptu

Neprepričjivi Slovenci strli Egipčane, spet zavzeli vrh in z eno nogo vstopili na zaključni turnir

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50
Slovenija Egipt | Foto FIVB

Foto: FIVB

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na prvi tekmi tretjega turnirja svetovne lige v Kairu brez izgubljenega niza premagala Egipt in se vrnila na prvo mesto, ki so ji ga za nekaj ur pred tem vzeli Nizozemci. Slovenci so z novo zmago na stežaj odprli vrata zaključnega turnirja, ki bo čez teden dni v Avstraliji. Tega jim lahko odneseta le še izjemno slabi predstavi proti Finski in Portugalski.


Prvi tekmec slovenske reprezentance so bili Egipčani, ki so na šestih tekmah do petka le enkrat zmagali, tako da so prikovani na dno lestvice. Kljub temu da Slovenija zaseda vrh, njena  igra ni bila prepričljiva.

Selektor Slobodan Kovač s predstavo svojih varovancev ne bo mogel biti povsem zadovoljen, pa čeprav so na koncu tekmo dobili brez izgubljenega niza. Vse prevečkrat so namreč po zajetni prednosti tekmecem dopustili, da so jih ujeli. Prvi niz so dobili s 25:23, v drugem so šteli vse do 39, v zadnjem pa spet slavili s 23:25.

V slovenski vrsti, ki je tokrat igrala s Sašem Štalekarjem na drugem mestu blokerja, priložnost za igro pa je izkoristil tudi Alen Šket, je bil z 18 točkami najbolj razpoložen Mitja Gasparini, 14 jih je dodal kapetan Tine Urnaut.

Kaj je po zmagi nad Egiptom povedal slovenski tabor?

Alen Šket: ''Na koncu štejejo samo zmage in ta danes je bila zelo pomembna. Že v soboto nas čaka nova tekma, ki bo zelo težka. Žal se nam še vedno precej pozna utrujenost od dolge poti, ampak vseeno moramo dati od sebe svoj maksimum. Padci v igri se nam še vedno dogajajo, upam, da jih čim prej odpravimo in da zmagamo še ti dve tekmi, ki nas čakata ter da čim bolje pripravljeni pridemo v Avstralijo.''

Mladi Sašo Štelekar je dobil priložnost pred Janom Kozamernikom in Danijelom Konciljo in dosegel tri točke. Nobene v napadu. | Foto: FIVB Mladi Sašo Štelekar je dobil priložnost pred Janom Kozamernikom in Danijelom Konciljo in dosegel tri točke. Nobene v napadu. Foto: FIVB

Sašo Štalekar: ''Od sebe sem dal najboljše, kar v tem trenutku znam. Upam, da je bilo dovolj dobro, da mi bo selektor še kdaj ponudil priložnost za igro. Vsi se veselimo zmage in tega, smo se približali uvrstitvi na zaključni turnir.''

V soboto ob 14.00 potrditi vstopnico za zaključni turnir

Na turnirju v Kairu igrata še Finska in Portugalska. S 3:1 so na popoldanski tekmi slavili Portugalci.

Slovenci veliko časa za regeneracijo ne bodo imeli, nova tekma jih čaka že v soboto ob 14. uri, ko bodo njihovi nasprotniki Finci in ko si že lahko zagotovijo uvrstitev na zajključni turnir. Brez tega bi ostali le v primeru res izjemno slabih predstav proti Finski in Portugalski. Tudi če v soboto ostanejo brez točke si ob ugodnih preostalih rezultatih lahko priigrajo nastop med najboljšimi štirimi reprezentancami drugokakovostnega razreda svetovne lige.

Na zaključni turnir ob gostiteljih Avstralcih še trije

Po devetih krogih se na zaključni turnir v Avstraliji uvrstijo prve tri točkovno najuspešnejše ekipe. Če bo Avstralija po prvem delu zasedla katero od prvih treh mest, se bo na F4, ki bo 24. in 25. junija, uvrstila četrtouvrščena ekipa.

Svetovna liga – turnir 3 (Kairo):

Petek, 16. junij:
Portugalska : Finska 3:1 (-20, 22, 19, 22)
Sequeira 19, A. Ferreira 17; Sivula 14, Helenius 12

Egipt : Slovenija 0:3 (-23, -37, -23)
Abdelhay 23, Shafik 11; Gasparini 18, Urnaut 14, Čebulj 9

Sobota, 17. junij:
14.00, Finska – Slovenija
21.30, Egipt - Portugalska

Nedelja, 18. junij:
14.00, Slovenija – Portugalska
21.30, Egipt – Finska

Lestvica:
1. Slovenija 7 tekem - 18 točk
2. Nizozemska 7 - 15
3. Avstralija* 7 - 13
---------------
3. Japonska 7 - 13
---------------
5. Češka 7 - 12
6. Slovaška 7 - 12
7. Kitajska 7 - 10
8. Turčija 7 - 8
9. Južna Koreja 7 - 7
10. Finska 7 - 7
11. Portugalska 7 - 7
12. Egipt 7 – 4

*Kot gostiteljica je že uvrščena na zaključni turnir. Po devetih krogih se na zaključni turnir v Avstraliji uvrstijo prve tri točkovno najuspešnejše ekipe. Če bo Avstralija po prvem delu zasedla katero od prvih treh mest, se bo na F4, ki bo 24. in 25. junija, uvrstila četrtouvrščena ekipa.

Ne spreglejte