Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 6. 2021,
22.44

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Gregor Rozman srebrna evropska liga slovenska ženska odbojkarska reprezentanca

Nedelja, 6. 6. 2021, 22.44

2 leti, 10 mesecev

Srebrna evropska liga, drugi turnir, Maribor, 3. tekmi

Slovenke po petih nizih strle Avstrijke, v polfinalu jih čaka BiH

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
slovenska odbojkarska reprezentanca Avstrija srebrna evropska liga | Slovenke so predtekmovanje v srebrni ligi končale brez poraza, za konec so po petih nizih premagale Avstrijke. | Foto Blaž Weindorfer / Sportida

Slovenke so predtekmovanje v srebrni ligi končale brez poraza, za konec so po petih nizih premagale Avstrijke.

Foto: Blaž Weindorfer / Sportida

Slovenska ženska odbojkarska je predtekmovanje srebrne evropske lige v skupini A končala brez poraza. Tako na turnirju v Luxembourgu kot v Mariboru je dobila vse tri tekme, na zadnji je bila s 3:2 (22, 22, -30, -19, 15) boljša od Avstrije. Varovanke Gregorja Rozmana so imele mesto na zaključnem turnirju zagotovljeno že pred tem, saj bo zaključni turnir prihodnji teden prav tako potekal v štajerski prestolnici, kjer se bodo slovenke borile za napredovanje v zlato ligo. V polfinalu jih čakajo odbojkarice Bosne in Hercegovine.

Slovenska ekipa je predtekmovanje srebrne evropske lige v skupini A končala brez poraza. Tako na turnirju v Luxembourgu kot v Mariboru je dobila vse tri tekme, na zadnji je bila še drugič boljša od Avstrijk. Tokrat je imela težje delo kot na prvi, z igro pa posebej ni prepričala.

Pred zadnjim dvobojem turnirja v Mariboru odprtih vprašanj ni bilo več, zato sta lahko bili ekipi povsem sproščeni. V prvem nizu sta bili izenačeni do izida 16:16, nato pa so pred končnico Slovenke povedle za štiri točke, prednost pa zadržale do konca.

V prvem nizu nihanj ni bilo, več jih je bilo v drugem. Slovenke so hitro prišle do prednosti štirih točk, po dveh serijah petih zaporednih avstrijskih točk pa so gostje dvakrat povedle, v končnici tudi z 22:21. Toda gostiteljice so vendarle prišle do vodstva z 1:0, po dveh avstrijskih napakah so si z blokom Mirte Velikonje Grbac priigrale prvo zaključno žogo, ki jo je izkoristila Darja Eržen.

Slovenke v polfinalu zaključnega turnirja čakajo reprezentantke Bosne in Hercegovine. | Foto: Blaž Weindorfer / Sportida Slovenke v polfinalu zaključnega turnirja čakajo reprezentantke Bosne in Hercegovine. Foto: Blaž Weindorfer / Sportida

Tretji niz je bil podoben kot drugi, odločil pa se je v dolgem "podaljšku". Dobile so ga Avstrijke, pred tem pa so imele kar nekaj priložnosti tudi Slovenke, dvakrat so imele pri zaključni žogi nekaj protinapadov za zmago s 3:0, a jih niso izkoristile. Gostje so predvsem zaradi odlične igre v obrambi dobile tudi četrti niz, tako da je zmagovalca moral odločiti "tie break". Tudi ta je bil povsem izenačen, Slovenke so dve zaključni zapravile, tretjo je izkoristila Erženova.

Na zaključnem turnirju v Mariboru proti BiH

Na finalnem turnirju, ki se bo prav tako v štajerski prestolnici začel naslednji petek, se bo v polfinalu merila z Bosno in Hercegovino, ta je v drugi predtekmovalni skupini zasedla drugo mesto. Slovenke se bodo Bosankam lahko oddolžile, ker so jim preprečile nastop na evropskem prvenstvu. Drugi polfinalni par sestavljata Portugalska in Avstrija.

Fotogalerija (foto: Blaž Weindorfer/Sportida):

Fotogalerija
1 / 23

Srebrna evropska liga, drugi turnir, Maribor:

Nedelja, 6. junij
Avstrija : Slovenija 2:3 (-22, -22, 30, 19, -15)
Dvorana Tabor, gledalcev 60, sodnika: Papadopol (Italija), Nikolić (BiH).
Avstrija: Duvnjak 10, Huber, Bajde, Mehic 19, Holzer, Trathnigg, Chrtianska 7, Deisl, Hager, Ehrhart 18, Maros 21, Galić 9, Haslinger 2, Spiegel.
Slovenija: Lorber Fijok 21, Janežič, Eržen 23, Bračko 8, Zdovc Sporer, Zatković 15, Pogačar 7, Velikonja Grbac 12, Boisa , Markovič, Đukić, Mazej, Winkler.

Izrael : Luksemburg 3:0

Sobota, 5. junij
Izrael : Avstrija 0:3 (-18, -32, -15)

Luksemburg : Slovenija 0:3 (-14, -19, -13)
Mulli 8, Schneider 6; Lorber Fijok 15, Boisa 14, Eržen in Đukić po 8

Petek, 4. junij
Avstrija : Luksemburg 3:0 (15, 14, 20)

Slovenija : Izrael 3:1 (-22, 11, 19, 20)
Velikonja Grbac 18, Markovič 16, Zatković 13; Malik 27

Lestvica
1. Slovenija 6 tekem - 17 točk
2. Avstrija 6 - 13
3. Izrael 6 - 6
4. Luksemburg 6 - 0

Ne spreglejte