Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 6. 2021,
17.45

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

Natisni članek

Alberto Giuliani Jan Kozamernik Tonček Štern odbojkarska liga narodov slovenska odbojkarska reprezentanca

Torek, 8. 6. 2021, 17.45

1 leto, 2 meseca

pred slovenci eden od najzahtevnejših sklopov tekem

Začetni entuziazem jih je ponesel, a zdaj bo treba spremeniti pristop

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

Slovenska odbojkarska reprezentanca bo v sredo začela tretji cikel tekem v Ligi narodov, njen nasprotnik bo ob 15. uri Kanada. V slovenskem taboru pred novim "trojčkom" obračunov, v katerem se bodo med drugim udarili tudi z velesilama Rusijo in Francijo – obe sta na trenutni lestvici tekmovanja pred njimi –, napovedujejo nekoliko drugačen pristop.

Sportal Niso našli recepta za razpoložene Nemce

Za reprezentančno odbojkarsko smetano v Riminju sta prva od petih sklopov predtekmovalnega dela Lige narodov. Vsaka reprezentanca se v vsakem sklopu pomeri s tremi reprezentancami (v treh zaporednih dneh), tako da na koncu odigra 15 obračunov. Najboljše štiri se nato uvrstijo na zaključni turnir, ki bo 26. in 27. junija na istem italijanskem prizorišču.

Proti Nemcem je zmanjkalo svežine

Slovenska izbrana vrsta je na dozdajšnjih temah zbrala štiri zmage in dva poraza. Enega od teh je vknjižila na zadnji tekmi pred kratkim tekmovalnim premorom, ko ni bila kos Nemcem. Slovenci, ki trenutno zasedajo visoko peto mesto, pred nadaljevanjem napornega ritma napovedujejo nekoliko drugačen pristop. Poudarjajo namreč, da bo treba iti v prihajajoče izzive še bolj premeteno in predvsem z več menjavami, saj v nasprotnem primeru ne bodo zdržali. Prav utrujenost je bila eden od ključnih dejavnikov, da se jim proti nekdanjemu selektorju Andrei Gianiju ni izšlo po željah.

Sportal Slovenci priznali premoč vrsti nekdanjega selektorja

"Pomanjkanje energije te lahko drago stane"

"Prvih šest tekem smo bolj ali manj odigrali z enako postavo. Želimo si namreč zmagati na čim več tekmah in iztržiti čim več. Bomo pa morali v nadaljevanju pametno izbirati zasedbo, jo malce spremeniti, prerazporediti obremenitve, saj imamo ne glede na vse zelo dolgo klop in vsi igralci so sposobni igrati na tej ravni. Na nekaterih tekmah bomo spočili določene igralce in dali priložnost drugim ter tako poskušali priti do rezultatov. Začetni entuziazem nas je ponesel, a smo proti Nemčiji videli, da te lahko pomanjkanje energije stane zmage. Liga narodov je zares dolga, tekem je veliko in psihološka pripravljenost je zelo pomembna. Če ostanemo stabilni, lahko tudi tako veliko dosežemo," je na pomembnost prerazporeditve igralnega čas opozoril Jan Kozamernik.

Jan Kozamernik poudarja, da bo treba spremeniti pristop in igralni čas prerazporediti, saj sicer ne bodo zdržali napornega urnika. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Jan Kozamernik poudarja, da bo treba spremeniti pristop in igralni čas prerazporediti, saj sicer ne bodo zdržali napornega urnika. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Eden od najzahtevnejših sklopov

S soigralci ga v prihodnjih dneh čaka morda najzahtevnejši sklop tekem. V sredo se bodo sicer pomerili s Kanado, nato pa v četrtek in petek sledita srečanji z branilci zmage iz Lige narodov Rusi in Francozi. Drugi so z enim porazom na tretjem mestu, Rusi pa imajo na računu dva poraza in so četrti. Na papirju najlažji tekmec bodo Kanadčani, ki z dvema zmagama zasedajo 11. mesto. Slovenci se zavedajo, da bo izjemno naporno, in si želijo, da ob Kanadi premagajo še eno višje uvrščeno reprezentanco.

Če premagajo Kanado in eno od res zahtevnih reprezentanc, bo zadovoljen

"Mislim, da smo v prvih dveh krogih pokazali, da rezultatsko in tudi tehnično spadamo v sam vrh. Dobro smo začeli, imamo štiri zmage na šestih tekmah, zato nas nihče več ne podcenjuje. Tudi sami smo pred novim sklopom strnili vrste, se spočili, opravili fitnes in trening, da smo ostali v ritmu. Čakajo nas pomembne tekme, a še niso odločilne. Vsaka naslednja bo še bolj pomembna in veliko bo kalkuliranja. Naše glavno orožje bo velika želja, ki jo kažemo na vsakem treningu in na vsaki tekmi, in zagotovim lahko, da se bomo bojevali do konca. Še imamo prostor za napredek in možnost, da izboljšamo našo igro ter poskušamo izpolniti svoje skrite cilje. Energije imamo dovolj, tudi želje po dokazovanju. Tako pozabimo na utrujenost in želimo vsako tekmo dobiti. Pred nami je nov cikel in seveda si želimo zmagati na vseh treh tekmah. Zelo pomembna bo že jutrišnja s Kanado, ki jo moramo dobiti, zatem nas čakata dve zares močni reprezentanci in osebno bom zadovoljen, če eno od njiju premagamo. Takoj podpišem dve zmagi v tem sklopu," pred začetkom novega tekmovalnega tedna pravi Tonček Štern.

Obračun s Kanado se bo na sejmišču v Riminiju začel v sredo ob 15. uri, dan pozneje bo tekma s Francijo na sporedu ob 13. uri, srečanje z Rusijo pa bo v petek ob 12. uri.

Liga narodov, slovenske tekme v tretjem tednu, Rimini

Sreda, 9. junij
15.00 Slovenija – Kanada

Četrtek, 10. junij
13.00 Francija – Slovenija

Petek, 11. junij
12.00 Slovenija – Rusija

 

Lestvica:

 1. Poljska            6   tekem - 5   zmag, 1  poraz,  16:5,   15 točk
 2. Brazilija          6   5   1   15:5   15
 3. Francija           6   5   1   17:8   14
 4. Rusija             6   4   2   15:9   13
...........................................................
 5. Slovenija          6   4   2   14:7   12
 6. Iran               6   4   2   13:8   12
 7. Srbija             6   4   2   14:11  11
 8. Nemčija            6   3   3   15:12  11
 9. ZDA                6   3   3   10:10   9
10. Japonska           6   3   3   12:13   8
11. Kanada             6   2   4   10:12   7
12. Argentina          6   2   4    7:14   5
13. Bolgarija          6   1   5    7:15   5
14. Italija            6   2   4    8:16   4
15. Nizozemska         6   1   5    6:17   3
16. Avstralija         6   0   6    1:18   0

Tonček Štern
Sportal Odbojkarska pravljica se nadaljuje: Slovenci nadigrali tudi Argentino
Sportal Slovenski odbojkarji le za Rusi in Poljaki
Ne spreglejte