SiolNET. Sportal Odbojka
0,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Odbojka na mivki, King of the Court, Doha

Slovenki v Dohi končali na šestem mestu

0,01

termometer

Tjaša Kotnik |  | Foto: Urban Meglič/Sportida
Foto: Urban Meglič/Sportida

Slovenski odbojkarici na mivki Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin sta veliki finale turnirja svetovne serije King of the Court v Dohi zaključili na 6. mestu. Zmagali sta Nizozemki Wies Bekhuis in Brecht Piersma, pri moških pa Šveda David Ahman in Jonatan Hellvig.

V Katarju se je odvilo še zadnje dejanje sezone v odbojki na mivki − zaključni turnir svetovne serije King of the Court, na katerem so nastopile le dvojice, ki so, glede na uspehe v letu 2022, prejele posebno povabilo organizatorja.

Med njimi je bila tudi edina slovenska naveza Tjaša Kotnik/Tajda Lovšin, ki je skupinski del tekmovanja začela v predtekmovalni skupini B skupaj z Američankama Aceves/Raimon, Poljakinjama Gruszczynska/Wachowicz, Ukrajinkama Makhno/Makhno in Nizozemkama Piersma/Ypma. Naši dekleti sta v treh krogih prvega dela dvakrat zmagali in bili enkrat tretji ter se neposredno uvrstili v polfinale.

V njem sta v 1. krogu premagali vse tekmice, Litovki Grudzinskaite/Grudzinskaite, Španki Carro/Lobato Herrero, Nizozemki Ypma/Piersma in Norvežanki Helland-Hansen/Olimstad, v 2. krogu sta bili četrti in se tako še uvrstili v 3. krog, v katerem pa sta bili znova četrti.

Izkupiček je zadostoval za preboj v repasaž, iz katerega v veliki finale, v katerem se za zmago bori pet ekip, vodi le eno mesto. Kotnikova in Lovšinova sta bili drugi in sta tekmovanje zaključili na 6. mestu.

Nizozemsko zmagoslavje v ženski, švedsko v moški konkurenci

Zmagali sta Nizozemki Wies Bekhuis in Brecht Piersma pred Švicarkama Anouk Verge-Depre in Menio Bentele ter Nemkama Isabel Schneider in Julio Sude.

Pri moških sta slavila Šveda David Ahman in Jonatan Hellvig, srebro je šlo v roke Američanoma Matthewu Immersu in Troyu Fieldu, bron pa Nizozemcema Alexandru Brouwerju in Robertu Meeuwsenu.

V Dohi se bo od 26. do 29. januarja odvijal še zaključni turnir elitne svetovne serije Beach Pro Tour, s tem pa se bo tudi uradno zaključila sezona, so sporočili z Odbojkarske zveze Slovenije.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin