Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 12. 2016,
21.08

Osveženo pred

7 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

odbojka SIP Šempeter pokal challenge

Četrtek, 8. 12. 2016, 21.08

7 let, 4 mesece

Šempetrani izgubili krstni evropski nastop

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
SIP Šempeter Međimurje | Foto OK Međimurje

Foto: OK Međimurje

Odbojkarji SIP Šempetra so v prvi tekmi 1/16 finala evropskega pokala challenge v Nedelišću izgubili proti hrvaški ekipi Međimurje Centrometal z 2:3 (-24, 19, -21, 23, -15).

Sip Šempeter, osmouvrščena ekipa lanskega državnega prvenstva, je izkoristila nezanimanje boljših slovenskih moštev za nastop v po kakovosti tretjem evropskem tekmovanju in prvič v zgodovini odigrala uradno evropsko tekmo. Žreb tekmovanja je bil Šempetranom ugoden, saj jim ni namenil dolgega potovanja, ampak odhod v Međimurje, kjer jih je dočakala ekipa, ki naj bi bila po kakovosti nekje na isti ravni, Šempetrani, ki se Centrometalom sodelujejo in igrajo prijateljske tekme, celo menijo, da so boljši.

In da gre za enakovredni ekipi je dokazala tudi sama tekma. Tekmeca sta bila izenačena, oba imela priložnosti za ugodnejši rezultat, na koncu so zmagali domači, a na povratni tekmi čez 14 dni v Šempetru se vse lahko obrne na glavo, saj je njihova prednost s prve tekme zares minimalna.

Tako Hrvati kot Slovenci so tekmo začeli živčno, kar se je kazalo v številu napak. V tem so prednjačili varovanci Sebastjana Cilenška, ki so v prvem nizu naredili kar 13 napak, od tega osem s servisi. A kljub vsemu so imeli predvsem zaradi dobre igre v napadu, kjer je bil zanesljiv predvsem Denis Robida, reči v svojih rokah vse do zadnjih trenutkov niza. Že ob prvem tehničnem odmoru so vodili z 8:4, držali tudi do drugega, nato imeli tudi zaključno žogo za zmago v prvem nizu, niso je izkoristili, kar so domači kaznovali.

A izgubljeni niz gostom ni vzel volje. V drugem so ponovili vajo iz prvega, zmanjšali število napak, prednost treh, štirih točk držali do končnice, v kateri pa so bili bolj zbrani od tekmecev, razliko so le še povišali. Toda nato so spet slabše nadaljevali, v tretjem nizu so že zaostajali z 8:15, zatem sicer začeli loviti Hrvate, a za preobrat je bilo prepozno. Obrnjeno sliko tretjega so gledalci videli v četrtem nizu, ko so Slovenci že vodili z 19:14, nato dopustili tekmecu, da se približa na točko zaostanka, a drugo zaključno žogo vendarle izkoristili in si s tem zagotovili "tie break".

Skrajšani niz je bil nov dokaz o izenačenosti ekip (skupno je bilo v osvojenih točkah 110:110), domači so sicer prišli do prednosti 12:9, toda Šempetrani so vrnili udarec, izenačili, toda v končnici spet bili premalo zbrani.

Međimurje Centrometal : SIP Šempeter 3:2 (24, -19, 21, -23, 15)

Dvorana Aton Nedelišće, gledalcev 200, sodnika: Husejnović (BiH), Batkai-Katona (Madžarska).

Cenrometal Međimurje: Marciuš, Puđa 1, Kurtes, Gotal 6, Juras, David, Vuk, Palinkaš 12, Posavec 18, Stanković, Bogdanović 21, Novak, Kopačević 3, Vincek 12.

SIP Šempeter: Marovt 3, Bukšek, Robida 13, Oder, Pokeršnik 23, Majer, J. Vrhunc, Udrih, G. Vrhunc 8, Javornik 18, Majcenović Zuka 2, Hirci 9, Hrastovec.

Ne spreglejte