Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 6. 2017,
18.20

Osveženo pred

6 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

1

Natisni članek

Calcit Ljubljana

Ponedeljek, 5. 6. 2017, 18.20

6 let, 10 mesecev

Odbojkarice Calcit Volleyballa se vračajo v Kamnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

1

Nova KBM Branik Calcit Volleyball odbojka | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Aktualne slovenske državne in pokalne odbojkarske podprvakinje, ki so se predlani iz Kamnika preselile v Ljubljano, se spet vračajo v Kamnik, so v izjavi za javnost zapisali v vodstvu Calcit Volleyballa.

Predsednik Calcit Volleyballa Gregor Hribar je zapisal, da je odbojkarsko društvo Calcit Ljubljana v preteklih dveh tekmovalnih sezonah nastopalo kot vodilno društvo in nosilec projekta razvoja ljubljanske ženske odbojke. V okviru tega projekta je prva članska ekipa v sezoni sezoni 2015/16 prvič zaigrala v ligi prvakinj pod okriljem CEV ter bila na ta način po več kot desetih letih sploh prva slovenska ženska odbojkarska ekipa, ki ji je to uspelo.

"S pomočjo dveh glavnih podpornikov projekta: podjetja Calcit in Mestne občine Ljubljana, smo v preteklih dveh tekmovalnih sezonah dosegli več odmevnih uspehov v srednjeevropski ligi Mevza (1. mesto 2016, 2. mesto 2017), državnem prvenstvu (1. mesto 2015/16, 2. mesto 2016/17) in pokalu Slovenije (2. mesto 2016 in 2017). V tem obdobju smo veliko pozornost namenili tudi vzgoji mladih igralk. Tako je v 1. državni odbojkarski ligi pod okriljem ŽOK Tabor Ljubljana uspešno nastopala ter se kalila tudi druga ljubljanska ekipa, ki so jo v pretežni meri sestavljale mlade igralke našega društva, ekipa pa je bila z naše strani podprta tudi po organizacijski in strokovni plati. Poleg tega nam je v okviru projekta razvoja ljubljanske ženske odbojke uspelo poenotiti ostale ljubljanske ženske odbojkarske klube in osnovati združene ekipe mesta Ljubljane v mlajših kategorijah, ki so ravno tako dosegle več vrhunskih rezultatov. Kljub želji, da s projektom v tovrstni obliki nadaljujemo tudi v prihodnje, v društvu na žalost glede tega nismo uspeli najti skupnega jezika z Oddelkom za šport MOL," je v izjavi za javnost še zapisal Hribar.

To pomeni, da se odbojkarice Calcit Volleyballa vračajo v Kamnik, kjer bodo tudi igrale svoje domače tekme.

Ne spreglejte