Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 2. 2017,
21.32

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

odbojka pokal challenge SIP Šempeter

Četrtek, 2. 2. 2017, 21.32

6 let, 6 mesecev

Pokal Challenge, 2. krog, povratna tekma

Norvežani pretrd oreh za pomlajene Šempetrane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
odbojka žoga | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Odbojkarji SIP Šempetra so v povratni tekmi osmine finale pokala challenge doma izgubili z norveško ekipo Viking TIF Bergen z 1:3 (21, -19, -19, -25), ki je bila s 3:1 boljša tudi na prvi tekmi na Norveškem.

Šempetrski odbojkarji so pred 14 dnevi v Bergnu morali priznati premoč najboljši norveški ekipi, ki je takrat prevladovala predvsem na servisu. Pred svojimi navijači so varovanci Sebastijana Cilenška s pomlajeno zasedbo, tekme niso začeli poškodovani Danijel Pokeršnik, Gregor Javornik in Denis Robida, skušali presenetiti goste iz Bergena, vendar so bili norveški odbojkarji tudi v drugo premočni zanje. Za Šempetrane je v tem trenutku pomembnejše državno prvenstvo, v katerem jih že v soboto čaka pomembna tekma s Krko, v boju za obstanek pa nujno potrebujejo točke.

Prvi niz odločili v svojo korist

V prvem nizu so si gostje do drugega tehničnega odmora priigrali štiri točke prednosti, vendar so domačini, ko so se otresli začetne treme, izid na enajsti točki izenačili. Visoki Norvežani so sicer tudi ob drugem tehničnem odmoru bili v prednosti, tokrat le dve točki, za kolikor so vodili tudi še pri izidu 19:17. Toda v končnici so jim Šempetrani na krilih razpoloženega Tadeja Boženka, ki se mu je v napadu pridružil še mladi korektor Tilen Bukšek, prepustili le še dve točki.

Izenačeno do šeste točke, nato vse v znamenju gostov

Drugi niz je bil izenačen do šeste točke, nadaljevanje pa je bilo popolnoma v znamenju gostov. V napadu je bil nezaustavljiv 204 cm visoki norveški reprezentant Vetle Hylland, za katerega precej nižji domači odbojkarji niso našli protiorožja. Ob drugem tehničnem odmoru so zaostajali za devet točk, pred vstopom v končnico za deset, s tem pa je bil tudi niz odločen. Ob koncu niza je v igro vstopil tudi Robida, ki je bil 14 dni poškodovan, tudi z njegovo pomočjo pa so domačini zaostanek za gosti nekoliko znižali.

Napredovanje Vikingom

Tudi v tretjem nizu so imeli domačini ob nekaj slabšem sprejemu težave z organizacijo napada, kar je bil tudi vzrok, da so na drugi tehnični odmor odšli z zaostankom šestih točk. V bloku je bil zanje previsok predvsem Oivind Hordvik, v napadu pa se je Hyllandu pridružil še Kristian Bjelland, po izgubljenem tretjem nizu pa je bilo že jasno, da se bodo v četrtfinale uvrstili vikingi z Norveške, ki so v četrtem nizu praktično ves čas zaostajali za domačo ekipo, v končnici pa so bili bolj zbrani ter še drugič v štirinajstih dneh SIP Šempeter premagali s 3:1.

V četrtfinalu bo Viking TIF igral z rusko ekipo Fakel Novji Urengoj.

Bolj pomembno državno prvenstvo

"Ker je za nas bolj pomembna sobotna tekma s Krko v domačem prvenstvu, smo se odločili, da odpočijemo Danijela Pokeršnika, ki ima težave z ramo. Tudi s tako pomlajeno ekipo smo si želeli priti do zlatega niza, vendar smo nekoliko popustili na sprejemu, posledično pa smo zato imeli težave tudi v napadu. Norvežani imajo vendarle več mednarodnih izkušenj od nas," je poraz svoje ekipe komentiral Sebastjan Cilenšek, trener SIP Šempetra.

 

SIP Šempeter : Viking TIF Bergen z 1:3 (21, -19, -19, -25)

Dvorana OŠ Šempeter, gledalcev 350, sodnika: Edholm (Švedska), Akdemir (Turčija).

SIP Šempeter: Bukšek 5, Robida 11, Oder 3, Pokeršnik, Majer, Vrhunc 7, Udrih 3, Javornik, Majcenović Zuka 5, Boženk 18, Hirci 5, Hrastovec.
Viking TIF Bergen: Sundfjord, Morken 6, Hordvik 11, Haukas 5, Sannarnes, Siljander 5, Bjelland 14, Nordboe, Kvam 7, Svenoey 2, Hylland 19.

Ne spreglejte