Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 10. 2019,
22.35

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Liga MEVZA OK Maribor Calcit Volley ACH Volley

Sobota, 19. 10. 2019, 22.35

4 leta, 6 mesecev

Liga MEVZA, moški, 3. krog

ACH Volley nadigral Mladost, Kamničani potrdili odlično formo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
ach volley | ACH Volley je v Kašteli pokazal odlično predstavo in brez težav prišel do nove zmage. | Foto Alen Hadžić

ACH Volley je v Kašteli pokazal odlično predstavo in brez težav prišel do nove zmage.

Foto: Alen Hadžić

Odbojkarji Calcita Volleyja so v 3. krogu lige MEVZA pred domačimi gledalci v sredo gostili in premagali Maribor ter tako po zmagi v Tivoliju nove tri točke vknjižiti še proti drugi slovenski ekipi v srednjeevrospki ligi. V soboto so bili na delu tudi odbojkarji ACH Volleyja, ki so v Kašteli pokazali odlično igro in brez težav (3:0) premagali tamkajšnjo Mladost.

Odbojkarji ACH Volleyja so po dveh slovenskih obračunih odpotovali v Dalmacijo, kjer so se pomerili z Mladostjo. V prvih dveh tekmah slovenski prvaki niso bili najbolj prepričljivi, saj so izgubili s Calcitom Volleyjem in s težavo premagali Maribor, tokrat pa so bili bolj zanesljivi. Tekmece so nadigrali v vseh elementih, to pa predvsem po zaslugi izredno motiviranega Petra Đirlića, ki je v Mladosti začel kariero in pred prihodom v Ljubljano igral za vse selekcije tega kluba.

Tokrat je ljubljanski korektor pred svojimi rojaki blestel. S 23 točkami je bil najučinkovitejši igralec tekme, kar osem jih je dosegel z blokom, tri z asom, druge pa so bile plod napadalnih akcij. Dobro pomoč je imel tudi v Juretu Okrogliču in Janu Pokeršniku, ki sta poleg nabiranja točk zanesljivo držala sprejem tekmečevih začetnih udarcev.

Mladost Kaštela: Perić 7, Solbrig 3, Giljanović 3, Matoković 9, Ivić, Medan 3, Cvijović, Zeljković 6, Cikojević, Sučur, Pervan, Jureta, Šuker 4, Bašić.

ACH Volley: Flajs, Vučićević, Kumer, Purič 5, Pavlović, Satler, Dagostino, Đirlić 23, Okroglič 14, Vilimanović 7, Pokeršnik 10, Videčnik 2.

Ljubljančani so vse niti držali od začetka do konca tekme. Že v uvodu nizov so si z dobrimi servisi in bloki, z njimi so v vsej tekmi dosegli 16 točk, priigrali zanesljivo prednost, nato pa se niti niso več posebej naprezali.

"Danes smo videli ekipno igro, ekipno zmago. Fantje so delali drug za drugega in ne na individualni ravni. To nam povedo tudi številke, saj so bili nekateri podhranjeni v številu žog v napadu, ampak so enostavno tako dobro opravljali druge naloge, da so drugi večkrat prišli na vrsto. S tem mislim predvsem oba blokerja, ki sta odlično vabila nase nasprotne 'centralce' in smo nato prek Vilimanovića lahko raztegnili našo igro in odigrali na dobri ravni," je dejal trener ACH Volleyja Matija Pleško.

Kamničani boljši tudi od Maribora

Kamničani so po ACH Volleyju v sredo strli tudi mladeniče iz Maribora. "Iz uvodnih dveh tekem sezone je še veliko prezgodaj karkoli sklepati. Veseli me, da držimo visoko raven igre in tudi, ko smo v tretjem nizu izgubljali z 1:4, je Brulec nekoliko obrnil podajo, Hebda pa je zaključil nekaj žog, smo hitro ulovili tekmeca. Ves čas smo dobro servirali, je pa res, da so imeli Mariborčani težave na sprejemu, kar nam je olajšalo delo," je po zmagi dejal domači trener Marko Brumen.

Kamničani so sezono odprli brez napak. | Foto: Klemen Brumec Kamničani so sezono odprli brez napak. Foto: Klemen Brumec

Calcit Volley: Pereira 1, Hribar, Bregar 14, Koncilja 6, Hebda 14, Jordanov, Planinc, Brulec 4, Kvas, Lakner, Kotnik 9, Štembergar Zupan 7, Lazar, Rotar.

Maribor: Šojanec, Herman, Hafner, Mulec 2, Detela 10, Koblar, Možič 11, Košenina, Donik, Bračko 3, Uremovič 3, Kovačič 1, Planinšič, Bogožalec 1.

"Kamničani so opravičili vlogo favorita, saj so skozi vso tekmo vršili pritisk s servisi, mi pa nismo našli rešitve. Prepričali smo se tudi lahko, da njihova zmaga proti ACH Volleyju ni bila naključje, s takšno igro, ki so jo prikazali danes, brez velikega števila napak, jih je bilo nemogoče premagati. Še tiste priložnosti, ko smo jih imeli, so hitro kaznovali," je po porazu dejal strateg Maribora Sebastijan Škorc.

Liga MEVZA, moški, 3. krog:

Vnaprej odigrana tekma 12. kroga:

Lestvica:

Preberite še:

ACH Volley Panvita Pomgrad
Sportal ACH Volley osvojil štajersko prestolnico, Posojilnica pokleknila v Bosni
Ne spreglejte