Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 2. 2021,
22.35

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Salonit Anhovo Calcit Volley OK Merkur Maribor ACH Volley 1 DOL

Sobota, 20. 2. 2021, 22.35

3 leta, 2 meseca

1. DOL, moški, 21. krog

Mariborčani v Tivoliju potrdili prvo mesto!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
OK Merkur Maribor | Mariborčani so si zagotovili najboljše izhodišče pred izločilnimi boji. | Foto Bojan Javornik

Mariborčani so si zagotovili najboljše izhodišče pred izločilnimi boji.

Foto: Bojan Javornik

V zadnjem krogu rednega 1. DOL za moške je bilo najbolj vroče v Tivoliju, saj je obračun med ACH Volleyjem in Merkur Mariborom odločala o prvem mestu. Po pravi odbojkarski poslastici, na kateri so odločale malenkosti, se je na koncu bolj smejalo gostom, saj so verižne državne prvake premagali s 3:1 v nizih in si zagotovili prvo mesto po rednem delu.

Tekma je bila izenačena od začetka do konca. Vsi nizi so se odločali v končnici, prav nobena ekipa ni imela večje prednosti od petih točk - prednost 11:6 so v tretjem nizu zapravili oranžni zmaji, odločale pa so malenkosti. Obe ekipi sta pokazali borbeno in tudi dokaj kakovostno predstavo, na koncu so bili Štajerci nagrajeni za nekoliko večjo energijo in mogoče tudi željo.

Tako Ljubljančani so na servisih veliko tvegali, oboji pa so bili zanesljivi v napadu, blokerji niso bili opazni. Še najbolj Iranec v ljubljanskem moštvu Amir Touhteh, ki je dvema blokoma dodal še dva asa in 11 točk v napadu. Svoje je v domači vrsti dodal Božidar Vučićević, dosegel je 20 točk, a domača tujca je zasenčil Libijec v mariborski vrsti Ahmed Ikhbayri. Z 29 točkami je bil najučinkovitejši igralec tekme, spet pa mu je odlično Pomagal Rok Možič, ki je v statistiko vpisal 20 točk in tudi zadnjo na tekmi.

''To je eno najmočnejše prvenstvo v zgodovini slovenske odbojke in na današnji tekmi smo si prigarali zmago. Bilo je dosti napak, ampak bilo je pa ogromno vrhunskih potez v obrambi, bloku, zaščiti, skratka igrala se je zelo dobra odbojka, kar je za slovensko odbojko zelo dobro. Uspelo nam je potegniti vse končnice na razliko in pomembno je, da nam je to uspelo v gosteh v Tivoliju. Fantom moram čestitati za prikazano in tudi za to, kar kažejo na treningih. Pri nas en trening ni izgubljen, vsi dajejo od sebe maksimum in to se je danes poleg naše energije pokazalo tudi na igrišču," je po zmago ponosno dejal trener Merkurjevcev Sebastijan Škorc.

Peti Kranjčani, presenetljiv poraz Calcita

Zadnji krog je odločal tudi o petem mestu, za katerega so se potegovale tri ekipe. Osvojili so ga odbojkarji Hiše na kolesih Triglava, ki so po pričakovanju zmagali v Novem mestu in izkoristili najboljši izhodiščni položaj.

Panviti Pomgrad ni pomagala presenetljiva zmaga proti Calcitu Volleyju, z njo so si zagotovili le šesto mesto. Tretjeuvrščeni Kamničani so bili v Murski Soboti nerazpoloženi, naredili so ogromno napak, predvsem na servisu ...

Calcit Volley | Foto: Klemen Brumec Foto: Klemen Brumec

Tekmo so sicer dobro začeli, povedli s 6:2, toda nato so na igrišču zagospodarili Prekmurci. Niz so gladko dobili, bržkone pa je bil odločilen drugi niz, v katerem je Calcit že vodil s 24:22, a nato domačim dopustil štiri zaporedne točke. Tudi v tretjem sta bili ekipi še na 23. točki izenačeni, zadnji dve točki pa sta pripadli gostiteljem.

"Ne moremo biti zadovoljni. Še pred nekaj dnevi smo bili zadovoljni po zmagi nad ACH Volleyjem, nocoj pa … Preprosto ne vem, kaj naj rečem. Tekme nismo začeli slabo, toda vedno, ko bi morali dodati na plin, smo popustili. V prvem nizu smo povedli z 8:3, v drugem s 23:20 in to so zadeve, ki se nam ne smejo dogajati. Panvita Pomgrad se je pokazala kot čvrsta ekipa, od prvega do zadnjega igralca so dobro servirali in nas prisilili v predvidljivo igro. Ob tem so dobro igrali v obrambi in zasluženo zmagali," je po porazu dejal trener Calcit Gregor Jerončič.

Salonit Anhovo je četrto mesto potrdil s težko priborjeno zmago v Hočah. Gostitelji, ki so pred zadnjim krogom upali na spodrsljaj Kranjčanov in Sobočanov, so vodili z 2:1, toda preostala dva niza sta pripadla Kanalcem, pri katerih je Matic Vrtovec dosegel kar 30 točk.

1. DOL, moški, 21. krog:

Sobota, 20. februar:
Panvita Pomgrad : Calcit Volley 3:0 (21, 24, 23)
Rojnik 12, Lakner in Djordjevič-Kamenik 9; Gasparini 14, Štalekar in Kosmina 11

Hoče : Salonit Anhovo 2:3 (-20, 22, 15, -23, -15)
Pesti 24, Pušnik 14 in Bračko 14; Vrtovec 30, Peterlin 17

Krka : Hiša na kolesih 0:3 (-22, -23, -24)
Travnik 13; Štembergar Zupan in Bregant 13, Mali 10

ACH Volley : Merkur Maribor 1:3 (-24, 21, -23, -23)
Vučičević 20, Toukhteh 15; Ikhbayri 29, Možič 20, Šket 13

Lestvica:

1. Merkur Maribor 21 tekem – 56 točk
2. ACH Volley 21 – 52
3. Calcit Volley 21 – 46
4. Salonit Anhovo 21 – 33
5. Hiša na kolesih Triglav 21 – 21
6. Panvita Pomgrad 21 – 21
7. Hoče 21 – 18
8. Krka 21 – 5

Ne spreglejte