Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 3. 2022,
21.36

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

1 DOL

Četrtek, 17. 3. 2022, 21.36

1 leto, 2 meseca

1. DOL za moške, osmina finala, prvi tekmi

Novomeščani in Triglavani na pol poti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Začela se je končnica odbojkarskega državnega prvenstva za moške. Odbojkarji Krke so na prvi tekmi osmine finala s 3:1 upravičili vlogo favorita pri Fužinarju in so na pol poti do četrtfinale. V sredo so člani Hiša na kolesih Triglav iz Kranja 3:0 v nizih slavili pri članih Špan Brezovica in naredili korak proti četrtfinalu. Druga medsebojna obračuna bosta v soboto, 19. marca, morebitna tretja pa v ponedeljek, 21. marca. Zmagovalca se bosta uvrstila v četrtfinale državnega prvenstva in bosta v naslednji sezoni nastopala v 1. A DOL. 

OK Merkur Maribor ACH Volley finale Pokal Slovenije
Sportal Redni del se je končal z derbijem, ACH Volley pa brez poraza

Novomeščani so na Koroškem prišli na pol poti do četrtfinala državnega prvenstva in obstanka v elitni ligi. Dvoboja na Ravnah sicer niso dobro začeli, izgubili prvi niz, nato pa vendarle dokazali, da so kakovostnejši tekmec. Imeli so sicer nekaj težav z domačim blokom, v katerem je blestel Miha Fink, a so nadomestili predvsem z manjšim številom napak.

Za domače se je tekma optimistično začela. Z dobrimi servisi Finka so povedli s 5:2, izkušeni Vasja Plesec je nato prednost še povišal. Po izidu 14:10 pa so spet servisi Finka poskrbeli za nove tri zaporedne točke, tako da za Dolenjce ni bilo več vrnitve. Zato pa so se vrnili v drugem nizu, ko so domače povsem nadigrali.

Rezultat so nadzirali tudi v tretjem, ko so že vodili z 19:12, v samem zaključku pa so dovolili, da se je tekmec približal na 22:24, toda Toni Travnik je niz vendarle končal. S tem se je nekako tudi končal odpor gostiteljev, ki so bili precej slabši tudi v četrtem nizu.

Izkušeni Zlatko Pulko je bil s 24 točkami najučinkovitejši igralec tekme, Fran Peterlin je štiri od svojih 19 točk dosegel z začetnim udarcem, pri domačih je Emir Makaš dosegel 13 točk, Fink pa deset, od tega sedem z blokom in dve z asoma.

Triglavani začeli z zmago

Špan Brezovica je v letošnji sezoni 1. B ligo sklenila na visokem drugem mestu s točko manj od Fužinarja in ima prvič priložnost pridružiti se eliti. Toda po prvi tekmi je prednost na strani Kranjčanov. Ti so v 1. DOL za moške zasedli sedmo mesto, danes pa so na prvi tekmi storili velik korak k obstanku v ligi.

Domačini so sicer dobro začeli in povedli s 6:2, nato pa so gosti hitro izničili zaostanek in povedli z 8:7. Ekipi sta se nato večkrat izmenjali v vodstvu, v končnici pa so Triglavani pobegnili na +3 (19:16), sicer dovolili izenačenje na 19:19, na koncu pa so le dobili štiri od petih zadnjih točk za osvojitev prvega niza.

 

Po izenačenem začetku drugega niza so Kranjčani prevzeli pobudo in vztrajno višali prednost. Povedli so celo s sedmimi točkami (17:10), s čimer je bil zaključek drugega niza le še formalnost.

V tretjem so bili domači znova bolj konkurenčni. Večkrat so povedli s tremi točkami, znova pa je prednost hitro skopnela. Kranjčani so nato držali manjšo prednost, zadnjič pa je bilo izenačeno na 18:18. Toda gosti so nato stopili na plin v zaključku in dobili sedem od zadnjih devetih točk za zmago s 3:0 v nizih pred sobotno drugo tekmo v domači dvorani.

Pri domačih je bil najbolj razpoložen Klemen Šen, ki je sedem od 15 točk dosegel v prvem nizu. Pri gostih pa sta bila s po 10 točkami najbolj učinkovita Maj Nanut in Miha Mali.

1. DOL za moške, 1/8 finala, prvi tekmi*
 
Sreda, 16. marec
Špan Brezovica : Hiša na kolesih Triglav 0:3 (-22, -16, -20) /0:1/

Dvorana ŠD Balon, sodnika: Tomec in Novak.
Brezovica: Kržič, Jereb 2, T. Kumer, Šusto 1, Železnov 2, Rus, Rozman 1, Šen 15, Glamočanin 10, Založnik 1, Šip 7, Šolinc, Blaževič, Kšela.
Hiša na kolesih: Ibrišimovič 2, Pušnik, Nanut 10, Tučen 7, Bregant 3, Godnič 4, Libnik, Snedec, Mali 10, Štembergar Zupan 5, Šikanič, Maček 2, Fajfar, Ž. Kumer.

Četrtek, 17. marec
Fužinar Sij Metal Ravne : Krka 1:3 (17, -12, -22, -17) /0:1/
Makaš 13, Plesec 12, Fink 10, V. Ranc 9; Pulko 24, Peterlin 19, Lavrič 7

//rezultat v zmagah, igrajo na dve zmagi 

Odbojka žoga
Sportal Formis in Krim v četrtfinale
Ne spreglejte