Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 8. 2016,
19.17

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Nk Olimpija nogomet Milan Mandarić

Torek, 30. 8. 2016, 19.17

6 let, 7 mesecev

Olimpija pripeljala lanskega najboljšega strelca Premijer lige Bosne in Hercegovine

Zmajevo gnezdo okrepil Leon Benko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Nogometni državni prvak Olimpija je napad okrepil s Hrvatom Leonom Benkom, ki se je zeleno-belemu taboru zavezal za dve sezoni.

Izkušeni 32-letni hrvaški napadalec je v svoji karieri zastopal barve hrvaških prvoligašev Varteksa in Slaven Belupa, belgijskega Standarda, nemškega Nürnberga, v zadnjih treh sezonah pa tudi dresa Rijeke in Sarajeva. V dresu zadnjih dveh je zbral 99 nastopov in 66 zadetkov.

Lanskoletni najboljši strelec Premijer lige Bosne in Hercegovine, ki se je z Olimpijo dogovoril za dvoletno pogodbo (do 31. maja 2018), verjame, da lahko s svojimi izkušnjami pripomore k uresničevanju visokih ljubljanskih ciljev.

"Podpis pogodbe z Olimpijo predstavlja nov velik korak v moji karieri. Prepričan sem, da lahko pripomorem k uresničevanju visoko začrtanih ciljev. Na domačem prizorišču želimo ubraniti naslov prvaka in osvojiti pokalno tekmovanje, naslednje leto pa bo pravi trenutek za korak naprej tudi v evropskih kvalifikacijah. Imamo odlično moštvo, kar mi bo olajšalo proces prilagoditve na novo okolje, kjer se želim potrditi z zadetki," je optimističen Benko.

Od njega pričakujem, da bo s pomembnimi zadetki prispeval levji delež k uresničevanju ambicioznih ciljev," o okrepitvi pravi Milan Mandarić. | Foto: Vid Ponikvar Od njega pričakujem, da bo s pomembnimi zadetki prispeval levji delež k uresničevanju ambicioznih ciljev," o okrepitvi pravi Milan Mandarić. Foto: Vid Ponikvar

Mandarić pričakuje pomembne zadetke

"Dejstvo, da smo v svoje vrste uspeli privabiti tako kakovostnega napadalca, kot je Leon Benko, dovolj zgovorno priča o ugledu našega kluba. Od njega pričakujem, da bo s pomembnimi zadetki prispeval levji delež k uresničevanju ambicioznih ciljev," je v klubski diktafon hrvaško okrepitev komentiral predsednik kluba Milan Mandarić.

Ne spreglejte