Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
28. 8. 2014,
20.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Chelsea Sporting Lizbona Schalke Marko Šuler Zlatko Zahović Ante Šimundža Jasmin Handanović

Četrtek, 28. 8. 2014, 20.24

8 let

Zlatko Zahović po žrebu zbodel Ljubljančane

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Čeprav jim žreb lige prvakov ni namenil Barcelone ali Reala Madrid, španska velikana sta bila tiha želja vseh, so pri nogometnem klubu Mariboru zelo zadovoljni z razpletom četrtkovega žreba v Monaku.

Londonski Chelsea, Schalke iz Gelsenkirchna in lizbonski Sporting so klubi, ki jih bomo jeseni spremljali v Ljudskem vrtu. Skupaj s slovenskim prvakom bodo igrali v skupini G. Kaj o tem pravijo Mariborčani, ki so po 15 letih čakanja ligo prvakov še drugič v zgodovini pripeljali v Slovenijo?

"Nismo razočarani, zelo zadovoljni smo. Skupina je zelo atraktivna, tako je tudi prav. Če že pridemo v ligo prvakov, naj bodo nasprotniki atraktivni. Dobili smo natanko to, česar smo si želeli," je takoj po žrebu za Planet TV povedal Zlatko Zahović.

"Chelsea ni atraktiven samo zaradi Joseja Mourinha. Zelo privlačen je predvsem zato, ker gre za velik klub. Enega izmed največjih. Jasno je tudi to, da Londončani Slovenijo že dobro poznajo. Pred kratkim so v Slovenijo prišli zabavat ljudi, zdaj bodo prišli igrat nogomet," je športni direktor Mariborčanov meril na to, da je bil Chelsea konec julija letos gost Olimpije na prijateljski tekmi, medtem ko bo v Mariboru nastopil na tekmi najvišje ravni, in s tem seveda v svojem značilnem slogu zbodel Ljubljančane.

"Nemški nasprotnik je vedno nekaj posebnega. Predvsem zaradi pomena, ki ga imajo Nemci v evropskem in svetovnem nogometu. Kar zadeva Sporting, je jasno, da gre za klub iz pravega mesta, a z napačno barvo," je Zahović nekaj besed namenil tudi Schalkeju in Lizbončanom, velikemu mestnemu tekmecu Benfice, katere barve je pred desetletjem branil sam.

Dobili so to, kar so si želeli

"Želeli smo si nasprotnike iz skupine B (Real Madrid, Liverpool, Lugodorec in Basel, op. p.) ali skupine G. Razvrščeni smo bili v zadnjo, zato smo zadovoljni. Čakajo nas atraktivni nasprotniki, proti katerim bo zelo zanimivo igrati. Prihaja Chelsea s karizmatičnim trenerjem Josejem Mourinhom, potem pa še Sporting in Schalke, prav tako zelo atraktivna nasprotnika. Vsi trije so člani prestižne evropske nogometne družine, veselili se bomo vsake tekme," je takoj po žrebu povedal trener Ante Šimundža.

V ligi prvakov je zdajšnji vodja strokovnega štaba članske ekipe z Mariborom že bil. Takrat je kot igralec prav on z golom poskrbel, da so vijoličasti tekmovanje začeli s tremi točkami po zmagi v Kijevu nad tamkajšnjim Dinamom. Lahko Maribor tudi letos ponovi tak uspeh?

"Zakaj pa ne? Predvsem si želimo biti konkurenčni. Želimo zmagati na vsaki tekmi ne glede na nasprotnika. To ne pomeni, da smo arogantni. Le razmišljamo v športnem duhu," je pogumno napovedal Šimundža.

Igralci sporočajo, da se ne bodo kar tako predali

Še skok med tiste, ki so ligo prvakov pribojevali na igrišču, nogometaše Maribora. "Zagotovo smo zadovoljni z razpletom žreba. Chelsea je seveda najbolj atraktiven nasprotnik od vseh. Dobro vemo, da gre za veliko ekipo, ki v svetovnem nogometu veliko pomeni. Tekmi proti Londončanom bosta za nas velik izziv. Možnosti za uspeh imamo, v nogometu je vedno tako. Chelsea bo seveda favorit, a tudi on bo moral v Mariboru pokazati, kaj zna. Ne bomo se kar tako predali," je tekmecem odločno sporočil vratar Jasmin Handanović.

Zakaj ne bi napredovali?

"Pred žrebom nisem razmišljal o tem, koga si želim. Jasno je, da je v ligi prvakov vsak nasprotnik zelo kakovosten. Želel sem si le, da bi se izognili napornim potovanjem, zato je dobro, da smo se izognili Rusom. Predvsem si želim, da bi se vse skupaj čim prej začelo. Da bo v Mariboru spet liga prvakov," pa se je dobro uro po žrebu na klic Sportala odzval Marko Šuler.

"Jasno je, da si želimo osvojiti čim več točk. Verjamem, da nam to lahko uspe. Ta ekipa je izkušena, zato proti nam ne bo lahko nikomur. Zakaj ne bi presenetili koga izmed favoriziranih tekmecev in osvojili tretjega ali pa morda celo drugega mesta v skupini?" se je za konec vprašal izkušeni branilec, ki je malce pred žrebom sporočil, da se za vedno poslavlja od dresa slovenske reprezentance.

Ne spreglejte