Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 5. 2008,
11.51

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 9. 5. 2008, 11.51

8 let, 5 mesecev

Žinko: Ti dve zmagi bomo dobili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Po zmagi proti Mariboru so Domžalčani od ubranitve naslova oddaljeni le še dve zmagi. Za prvo bodo imeli priložnost že v soboto, ko bodo v 33. krogu PrveLige Telekom Slovenije gostili Primorje.

Zmaga proti Mariboru je prišla v pravem času, saj so Domžalčani opravili z zahtevnim nasprotnikom, ob tem pa vsaj ohranili prednost pred Koprom, ki je slavil v Ljubljani. Prvič je po poškodbi nekaj minut zaigral tudi Luka Žinko, ki je bil povratka zelo vesel: " Komaj sem čakal, da se vrnem na igrišče. Bilo je super. Noga je v redu. Boli me ne, tudi strahu pri sebi ne čutim. Mogoče sem v dvobojih podzavestno nekoliko bolj previden. Oziram se le še v prihodnost. Trener se je tokrat odločil, da me postavi v napad. Poskušal sem se boriti, dal sem vse od sebe. Lahko bi dosegel celo zadetek … Škoda. Kot kaže bo potrebno še malo 'potrenirati'" je po tekmi proti "vijoličastim" dejal slovenski reprezentant.

Koper jim ne pusti dihati

Štiri kroge pred koncem za drugi zaporedni naslov državnih prvakov Domžalčani potrebujejo le še dve zmagi (boljši so v medsebojnih dvobojih s Koprom), ali celo manj, če jim bodo na roko šli rezultati moštva iz Kopra. "To je zares neverjetno. Zadovoljni pridemo v garderobo z informacijo, da je Koper igral neodločeno. Mi smo že skoraj na avtobusu, ko Koper zabije gol. Oni ne popuščajo in s tem vršijo pritisk tudi na nas. Želijo si osvojiti naslov, ampak potrebujemo le še dve zmagi in ti dve bomo tudi dobili," o Koprčanih razmišlja 25-letni Ljubljančan.

Stojanovič: Vemo, kaj moramo narediti

V soboto v mesto ob Kamniški Bistrici prihaja Primorje, ki nujno potrebujejo točke v boju za obstanek. Ajdovci se po gladki zmagi proti Livarju nahajajo na "odrešilnem" osmem mestu, a Drava ima le točko zaostanka. "Naslednja tekma je že v soboto in razmišljati moramo le iz tekme v tekmo. Proti nam so vse ekipe izjemno motivirane. Vemo, kaj moramo narediti, to pomeni zmagati. Na drugi strani imamo Koper, ki zmaguje, tako da moramo zmagovati tudi mi," pravi trener Slaviša Stojanovič.

Domžalska ekipa bo proti Primorju močnejša kot na zadnjih tekmah, saj so se vrnili Luka Žinko, Tadej Apatič in Dražen Žeželj. Srečanje se bo pričelo ob 18. uri, sodil pa bo Peter Šart.

Ne spreglejte