Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
21. 8. 2014,
17.03

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Marko Šuler NK Maribor NK Maribor Celtic Glasgow

Četrtek, 21. 8. 2014, 17.03

7 let, 11 mesecev

Že po petih minutah se je drl tisto, kar jim je trener povedal ob polčasu

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Marko Šuler po remiju na prvi tekmi play-offa za ligo prvakov med Mariborom in Celticom v Ljudskem vrtu, remiju z 1:1, ni bil najbolj zadovoljen, a hkrati ostaja optimist.

"Smo med živimi, to je najbolj pomembno," je bila prva ugotovitev, do katere je po prvi tekmi s Celticom prišel Marko Šuler. Pred tekmo se je dobro pripravil na škotskega prvaka, se o njem pogovarjal tudi z nekdanjim soigralcem pri varšavski Legii Ivico Vrdoljakom, Hrvat je s Poljaki proti Škotom igral v prejšnjem krogu, a potem na igrišču doživel nekaj povsem drugega od pričakovanj. "Bilo je drugače od tistega, na kar smo se pripravljali. Celtic je igral z zgolj enim napadalcem in napadal predvsem po bokih, česar do zdaj ni pokazal. To je bil nek povsem drugačen, nov Celtic. Škotom smo preveč dopuščali, da so prihajali do predložkov in s tem do kotov, po katerih so bili zelo nevarni," je opozoril nekdanji slovenski reprezentant.

"Že med tekmo smo se hoteli postaviti drugače, po vsega petih minutah igre sem se drl na soigralce, da se v obrambi postavimo višje, a način igre je med tekmo težko spremeniti. Potem nas je trener ob polčasu opozoril na to, da moramo bolj pritisniti na Škote, to smo tudi naredili in si hitro priigrali nekaj priložnosti. Dokazali smo, da so nogometaši Celtica ranljivi. V drugem polčasu smo bili veliko boljši, škoda je le, da smo v prvem prejeli gol, ki Škotom daje prednost. Kljub temu sem pred povratno tekmo optimist. Možnosti za napredovanje so še vedno 50-odstotne. Najmanj," je optimizem po tekmi širil 31-letni branilec.

Vprašanje je, ali bi zdržali

Da bi se tekma lahko končala tudi drugače, je prav tako priznal. "Seveda, oboji bi lahko iztržili kaj več. Škoti so imeli kar nekaj priložnosti za še en zadetek, a tudi mi smo jih imeli nekaj. Zato je remi najbolj realen. Oboji smo lahko zadovoljni," je povedal. Potem je beseda spet nanesla na tekmo, ki Mariborčane čaka v torek. "Na Škotsko prav gotovo ne odhajamo z belo zastavo. Tam lahko naredimo še marsikaj. Tudi tokrat smo odigrali solidno, a znamo še veliko bolje. Jasno je, da bomo morali tam pokazati še veliko več," je opozoril nogometaš, ki je v Ljudski vrt prišel januarja letos.

Na vprašanje, ali je igra, ki so jo s soigralci pokazali v mariborskem drugem polčasu, recept, kako igrati na Škotskem, je odgovoril pomenljivo. "Ne vem, vprašanje je namreč, ali bi, če bi igrali tako od prve minute, zdržali tempo. Kaj bi se zgodilo, če bi se zgodilo, je vedno težko ugotoviti. Nogomet je zelo zanimiv, lahko si ga razlagaš na sto načinov. Bomo videli, kaj se bo dogajalo v Glasgowu," je pred tekmo na štadionu Celtica še dejal branilec, ki se lahko pohvali s 39 nastopi v dresu Slovenije, z njo je igral tudi na svetovnem prvenstvu leta 2010.

Celtic še zdaleč ni nepremagljiv

Da bi se Mariborčani ustrašili 60.000 navijačev, kolikor naj bi se jih zbralo na domači tekmi Celtica, se ne boji. "Ne, prepričan sem, da ne bo razlike v primerjavi s tekmo v Ljudskem vrtu. Morda za nekatere igralce, a za večino ne, saj smo tega navajeni. Kot je to dobro zanje, je tudi za nas. Bolje je igrati pred polnimi kot pa pred praznimi tribunami. Prepričan sem, da bomo kos temu pritisku. S Celticom se da igrati, še zdaleč ni nepremagljiv," je za konec upanje navijačem vijoličastih vlil Šuler.

Ne spreglejte