Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
5. 11. 2018,
12.35

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,78

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi Samir Handanović Inter Barcelona UEFA liga prvakov špansko prvenstvo

Ponedeljek, 5. 11. 2018, 12.35

12 mesecev

Barcelona se odpravlja v Milano

Zbrisan tvit Barcelone zmedel javnost glede Messija

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,78
Lionel Messi poškodba | Lionel Messi si je poškodoval komolec pred dvema tednoma. | Foto Reuters

Lionel Messi si je poškodoval komolec pred dvema tednoma.

Foto: Reuters

Argentinski zvezdnik Lionel Messi bo kandidiral za torkov derbi skupine B lige prvakov v Milanu, v katerem bo vodilna Barcelona gostovala pri Handanovićevem Interju. Katalonci so to novico objavili že v nedeljo, nato pa v današnjih jutranjih urah poskrbeli za zmedo, saj v novem sporočilu za javnost na seznamu potnikov ni bilo Messija. Kmalu so ga izbrisali in objavili novega, na katerem je bil prisoten tudi kapetan.

Nekdanji slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović, ki je pri 34 letih dočakal krstno sezono v ligi prvakov, kjer mu gre z milanskim Interjem zelo dobro, saj je v treh tekmah osvojil šest točk, se bo v torek na San Siru pomeril z Barcelono.

Xherdan Shaqiri
Sportal Shaqiriju srbski navijači obljubili pekel, Klopp ga je pustil doma

Za razliko od zadnjega dvoboja v Kataloniji (0:2) bo Barcelona močnejša tudi za prvega zvezdnika Lionela Messija, ki je prehitel zdravniške napovedi in se po zlomu komolca že vrnil na igrišče. Prejšnji teden se je že pridružil treningom članske zasedbe Barcelone, tako da je trenutek, ko se bo vrnil na igrišče in zaigral na tekmi, vedno bližje.

Ko ni Messija, je prvi junak Barcelone Suarez

Urugvajec Lusi Suarez je v soboto popeljal Barcelono do dramatične zmage proti Rayu Vallecanu (3:2). | Foto: Reuters Urugvajec Lusi Suarez je v soboto popeljal Barcelono do dramatične zmage proti Rayu Vallecanu (3:2). Foto: Reuters Ko si je Messi pred dvema tednoma na derbiju španskega prvenstva proti Sevilli (4:2) poškodoval komolec, so zdravniki napovedali, da bo odsoten vsaj tri tedne, s tem pa odpravili možnost, da bi se lahko v ligi prvakov pomeril proti Interju. Očitno pa je 31-letni Argentinec že zacelil poškodbo. Pred dnevi se je vrnil na trening članskega moštva, Barcelona pa ga je napovedala v odpravi katalonskega velikana, ki se odpravlja na gostovanje v Milano.

Messi, ki je v domačem prvenstvu v času odsotnosti kot gledalec pozdravil veličastno zmago nad madridskim Realom (5:1) ter dramatično slavje v španski prestolnici proti Rayo Vallecanu (3:2), obakrat je bil prvi junak Barcelone Luis Suarez, se tako vrača v zasedbo.

Tako je bilo rečeno že v nedeljo, nato pa je katalonski klub poskrbel za manjšo zmedo, saj je v jutranjih urah napovedal potnike za gostovanje v Milanu, med katerimi ni bilo Messija. Ali je bila napaka namerna ali ne, bo pokazal šele torek, dejstvo pa je, da je Barcelona kmalu izbrisala objavo na Twitterju in v novem sporočilu ponudila seznam, na katerem je bil prisoten tudi kapetan.

Italijanski mediji po omenjenih dogodkih sklepajo, da strokovno vodstvo Barcelone nima resnih namenov poslati Messija na zelenico proti Interju. Če se bo to uresničilo, bo imel izkušeni Ljubljančan težavo manj, saj je Messi dolgoletni najboljši strelec Barcelone in drugi najboljši strelec tekmovanja. V ligi prvakov je dosegel že 103 zadetke. ''Upam, da Messi ne bo igral. Z njim je napad Barcelone še bolj atraktiven in spektakularen, zato bi raje videl, če ga ne bi bilo,'' je iskren trener Interja Luciano Spalletti.

Jan Oblak
Sportal Sevilla ni izkoristila spodrsljaja Atletica, Barcelona se je izvlekla v izdihljajih

Handanović najboljši v Italiji, četrti med evropsko elito

Samir Handanović je na gostovanju Interja v ligi prvakov v Barceloni prejel dva zadetka (0:2). | Foto: Reuters Samir Handanović je na gostovanju Interja v ligi prvakov v Barceloni prejel dva zadetka (0:2). Foto: Reuters Med vratarji, ki branijo v petih najmočnejših prvenstvih v Evropi in se lahko pohvalijo z velikim številom dvobojev brez prejetega zadetka, izstopa tudi Samir Handanović. V italijanskem prvenstvu ga ni čuvaja mreže, ki bi v dozdajšnjem delu sezone ostal nepremagan šestkrat. Ljubljančan si na lestvici petih najmočnejših lig deli četrto mesto z rojakom Janom Oblakom (Atletico) in Alissonom Beckerjem (Liverpool).

Za zdaj je v vodstvu presenetljivo 27-letni vratar Reimsa Edouard Mendy, po sedemkrat pa sta mrežo ohranila nedotaknjeno Ederson (Manchester City) in Benjamin Lecomte (Montpellier).

Preveliko tveganje z Messijem?

Messi je s 103 zadetki drugi najboljši strelec lige prvakov vseh časov. Več jih je dosegel le Cristiano Ronaldo (120). | Foto: Getty Images Messi je s 103 zadetki drugi najboljši strelec lige prvakov vseh časov. Več jih je dosegel le Cristiano Ronaldo (120). Foto: Getty Images Barceloni kaže po polovici skupinskega dela lige prvakov imenitno. Dobila je tri zaporedne tekme, z novo zmago nad Interjem pa bi si zagotovila napredovanje med 16 najboljših že dva kroga pred koncem, kar bi ji omogočalo bolj sproščeno nadaljevanje sezone v domačem prvenstvu, kjer vlada pri vrhu la lige velika gneča.

Poraja se vprašanje, ali bo trener Ernesto Valverde pripravljen tvegati in na zahtevnem gostovanju, v derbiju skupine B, v katerem se želi Inter maščevati Blaugrani za poraz na Camp Nouu, poslati v ogenj tudi Messija.

Klub je namreč ob objavi seznama zapisal, da potuje Messi v Milano brez zdravniške potrditve, da je stoodstotno odpravil težave. Trener Barcelone bo o tem več povedal na današnji novinarski konferenci v Italiji.

Marcelo Brozović Inter Barcelona
Sportal Hrvat atraktivno rešil Handanovića in nasmejal Messija #video
Samir Handanović
Sportal Handanović poražen iz Barcelone, Oblak se potolčen vrača v Madrid

 

Ne spreglejte