Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
6. 12. 2013,
9.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Celje

Petek, 6. 12. 2013, 9.16

8 let

Zavrč po sanjski konec, Trenevski opozarja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Zavrča imajo danes priložnost, da se v zadnjem krogu jesenskega dela z zmago nad Celjani na vrhu izenačijo z vodilnimi Koprčani. To bi bila prava nagrada po prestižni zmagi v Mariboru.

Novinci v prvoligaškem tekmovanju se kar ne nameravajo ustaviti. Zbrali so že 33 točk, več od njih jih imata le Maribor (35 s tekmo manj) in Luka Koper (36), kar je več od prvotnih pričakovanj. Položaj na razpredelnici daje slutiti, da je danes vloga favorita že oddana. Pripada Haložanom, ki so na domači trdnjavi v Prvi ligi Telekom Slovenije izgubili le enkrat, pa še to takrat, ko je prevladovalo vroče poletje. V Zavrču so zmagali le Novogoričani, Maribor, Luka Koper, Rudar, Olimpija in drugi pa so morali na njo pozabiti. Izbranci Viktorja Trenevskega jim tega preprosto niso pustili, svoje sta opravila še veliko število gledalcev ter malce manjše, ožje igrišče.

Makedonski strateg se današnje tekme s Celjem po svoje kar boji, saj so nogometaši Zavrča po prvi zmagi nad Mariborom pogrnili na nekaterih izpitih. "Po takšnem praznjenju nam ne bo lahko," je izrazil skrb. Prestižna zmaga v Ljudskem vrtu, državni prvak je padel s 4:3, je še vedno osrednja tema v eni najmanjših slovenskih občin, Trenevski pa opozarja, da se mora dvoboj s Celjani vzeti z največjo možno mero resnosti. Nato pa sledi čas za zimski počitek in preštevanje uspehov, ki jih pri Zavrčanih jeseni ni manjkalo.

Danes bosta manjkala dva pomembna člena. Hrvaški napadalec Josip Golubar mora zaradi nevarne igre s podplatom nogometnega čevlja v Mariboru počivati kar tri tekme, zaradi štirih rumenih kartonov bo počival še Miha Kokol. Bo prvo ime srečanja spet Doris Kelenc, ki igra v življenjski formi, Mariborčane pa je spravljal ob živce z zadetkom in tremi podajami? Miklavž rad obdarja pridne, Zavrč pa želi zvestim navijačem za jesensko slovo podariti nove tri točke in se zadržati pri vrhu razpredelnice. Spomladi, ko bo štadion pridobil udobnejše pogoje (novo tribuno), pa nadaljevati do izpolnitve skrite želje, mesta, ki zagotavlja nastop v Evropi.

Celjanom grozi, da bodo po dveh sezonah ostali brez Evrope

Zadnja leta so v Evropi na podlagi finalnih nastopov v pokalu igrali Celjani, v tej sezoni jim verjetno ne bo uspelo. V pokalu so tako kot Zavrčani že izpadli, v prvenstvu pa so šele na 8. mestu. Za Zavrčem zaostajajo enajst točk, kar pa ne pomeni, da niso zmožni pokvariti načrtov ambicioznim gostiteljem. Prihajajo brez kaznovanega mladega reprezentanta Blaža Vrhovca, po drugi strani se vrača napadalec Gregor Bajde, bojijo pa se tudi izčrpanosti, posledice epidemije, ki je prejšnji teden obiskala celjsko slačilnico in na stranski tir za nekaj dni spravila kar 14 nogometašev. Na prestavljeni tekmi z Domžalami težave še niso prišle do izraza, bi pa lahko danes, ko se bodo morali spopasti z visokim ritmom Zavrča. Dvoboj med prvoligaški novinci in Celjem, poleg Maribora in Gorice edinim slovenskim klubom, ki v 1. SNL vztraja od samega začetka, se bo začel ob 17. uri. Tekmeca sta se v tej sezoni že dvakrat pomerila in vedno izkoristila prednost domačega igrišča. Zavrč je v 2. krogu – to je bila sploh prva prvoligaška domača tekma družinskega projekta bratov Vuk – pred večtisočglavo množico ugnal Celjane z 2:1, rumeno-modri pa so vrnili udarec konec septembra. Bilo je 2:1 za Celjane. Če bo obveljala tradicija, bodo tudi tokrat ostale točke doma, Zavrč pa bo na lestvici vsaj za nekaj časa ujel Koper.

Ne spreglejte