Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
19. 6. 2013,
14.11

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Luka Koper Ante Guberac

Sreda, 19. 6. 2013, 14.11

4 leta, 6 mesecev

Zasuk v Kopru: Ante Guberac bo predsednik, klub rešen

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Če lahko verjamemo besedam direktorja koprskega kluba Valterja Valenčiča, je najhujše mimo. Koper z vrnitvijo Anteja Guberca postaja stabilen klub, NZS pa se bo moral odločiti med Krko in Aluminijem.

Zadnji časi koprskim vrhunskim klubom niso naklonjeni. Še vedno odmeva žalostna usoda rokometnega kluba, ki je še nedolgo nazaj osvajal evropske lovorike, zdaj pa bo skoraj izbrisan s športnega zemljevida. Temni oblaki so se v vročih poletnih dneh zbirali tudi nad štadionom Bonifika, saj je zaradi odhodov nekaterih članov vodstva kot tudi obelodanjenega dolga, ki znaša skoraj dva milijona evrov, postala vprašljiva udeležba koprskega nogometnega kluba v Prvi ligi Telekom Slovenije za bližajočo se sezono 2013/14. Dodatna pojasnila je zahtevala tudi Nogometna zveza Slovenija (NZS), saj ni želela tvegati in začeti tekmovanja z nestabilnim klubom, ki bi lahko vrgel puško v koruzo že sredi jesenskega dela in neslavno končal sezono. Koprski klub se je hitro odzval, pravočasno (do danes) poslal odgovor in očitno našel rešitev, kar je Sportalu predstavil tudi direktor Valter Valenčič: "Stanje se je stabiliziralo. Gospod Ante Guberac ostaja član uprave in bo postal predsednik. Danes je preklical odstop, zdajšnji predsednik (Andrej Poljšak, op. p.) pa mu bo predal pooblastila. Klub bo vodil do skupščine kluba, na kateri bo imenovan kot predsednik. Na srečo si je premislil. Tudi zaradi pritiska javnosti, klicev staršev igralcev, trenerjev ... Videl je, da je klub na dobrih temeljih, da nismo v tako velikih dolgovih, kot se je pisalo, saj so tisto posojila iz preteklih let, ta uprava pa je delala dobro. Vidimo možnosti za napredek, da lahko ta klub pelje naprej prvoligaško pot," je z veselim glasom pojasnjeval direktor "kanarčkov", ki je bil v zadnjih dneh vodja pogajalske komisije z upniki, ki je zdaj postala nepotrebna, saj so vsi člani komisije tudi nadzorniki kluba. Valenčič je dobil zagotovilo, da največji upnik Milan Mandarić ne bo škodoval klubu. "To je tudi eden izmed razlogov, da je Guberac preklical odstop," je dodal Valenčič, ki ne verjame govoricam, da bi lahko koprsko nogometno barko reševalo sodelovanje z bogatim italijanskim prvoligašem iz Vidma. Dodal je, da o tem v pisarnah koprskega kluba ni bilo govora.

Krka ali Aluminij? NZS se bo odločil v tednu dni

Zdaj bo prva na potezi okrepitev igralskega kadra. Trener Rodolfo Vaneli opravlja treninge v Dekanih, testiranja kondicijske priprave bo vodil priznani atletski strokovnjak Srdjan Djordjević, z moštvom pa trenira tudi šest igralcev, ki nimajo podpisane pogodbe (Hasić, Nenezić, Hadžić, Bradaschia, Migliorini ter Tano, ki se nahaja na preizkušnji). Danes se bo igralcem predstavil novopečeni predsednik Guberac, ena izmed njegovih prednostnih nalog pa bo tudi imenovanje športnega direktorja. "Če bi Koper po rokometnem izgubil še nogometni klub, bi bila to nepopisna škoda za mesto in regijo. Zato smo pripravljeni vztrajati do konca. Na srečo smo našli rešitev," je še enkrat poudaril Valenčič. Če bo NZS zadovoljen z odgovorom Koprčanom, bo moral prvoligaški zgodbi dodati le še ime zadnjega, desetega udeleženca 1. SNL-ja. To pa bosta Krka oziroma Aluminij. V ponedeljek so bili člani izvršnega odbora NZS-ja bolj naklonjeni Dolenjcem, saj so Krki namenili osem glasov, Kidričanom pa le šest. Sta pa manjkala dva člana IO-ja, ravno iz območja, ki je bolj naklonjeno štajerskemu predstavniku, tako da bi bilo lahko na naslednji seji IO-ja NZS-ja še zelo pestro. Predsednik NZS-ja Aleksander Čeferin je napovedal, da bo končna sestava prvoligaške zasedbe obelodanjena najpozneje v tednu dni.

Ne spreglejte