Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
22. 2. 2014,
13.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Zlatko Zahović Sevilla Dare Vršič Ivan Rakitić

Sobota, 22. 2. 2014, 13.08

8 let

Zahović: Vršiču so se izpolnile otroške sanje

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ko je Zlatko Zahović po žrebu opozarjal, da lahko Maribor namuči Sevillo, so se mnogi le nasmihali in njegove drzne besede pripisovali neodpravljivemu optimizmu ter dvigovanju napetosti.

A vijolice se resnično niso ustrašile španskega tekmeca. To so dokazale v četrtek, ko so v sodelovanju s sedmouvrščeno ekipo močnega španskega prvenstva poskrbele za evropsko poslastico, v kateri ni manjkalo preobratov in zadetkov. Kako je mariborski tabor zadovoljen s končnim rezultatom 2:2? "Bili smo bližje zmagi, a ne glede na vse moramo biti zadovoljni. Objektivno gledano je to realen rezultat. Remi 2:2 prinaša upanje. Dokazali smo, da nismo zastonj v tem delu tekmovanja," sporoča Zlatko Zahović, ki je zaploskal prvi letošnji predstavi Mariborčanov.

Vršič? Maribor je dobil vrhunskega igralca.

Zaveda se, da je mariborska ekipa storila preveč napak, da bi lahko računala na še ugodnejši rezultat. V oči bode predvsem nezbranost na začetku drugega dela, ko so gostje ujeli priključek in dvakrat matirali Jasmina Handanovića. "Manjka nam tekmovalni ritem, zato se dogajajo napake," pojasnjuje športni direktor Maribora, ki je prepričan, da so lahko slovenski prvaki prihodnji četrtek v Andaluziji še boljši.

"Dare (Vršič, op. p.) še ni v tekmovalnem ritmu, nima še dovolj kondicije, tu je še Marko (Šuler, op. p.). Pričakujem vrhunski Maribor, ki bo navduševal. Kar zadeva Vršiča in njegov zadetek, pa lahko povem le to, da je Maribor dobil vrhunskega igralca, ki so se mu izpolnile otroške sanje," je bil navdušen nad predstavo in prekrasnim zadetkom zimskega novinca, čigar prihod v mesto ob Dravi je močno odmeval v slovenski javnosti.

Rakitić ni naključno najboljši vezist v Španiji

Sevilla je po besedah Zahovića v prednosti, ker v nasprotju z Mariborom ni imela daljšega zimskega počitka, pač pa tekmovalno formo iz tedna v teden ohranjala na vrhunski ravni. "Sevilla ni zastonj v zgornjem delu španske prve lige. Je takoj za velikimi klubi. Ima igralce, ki jim je treba ogromno plačati, če jih želiš imeti," je nekdanji slovenski nogometni as, ki je del kariere prebil tudi na Pirenejskem polotoku, namenil izbrane besede mariborskemu tekmecu.

Najbolj ga je navdušil Hrvat Ivan Rakitić, s katerim se poznata že dalj časa. "Je preprosto motor Seville. Ko gledaš njega, je podobno kot takrat, ko gledaš Rogerja Federerja, pa misliš, da znaš igrati tenis. Podobno je z Ivanom in nogometom. Ni naključje, da je najboljši vezist v Španiji in da se zanj zanimajo trije največji klubi," se je priključil hvalospevom kapetanu Seville, ki je v Ljudskem vrtu prispeval podajo za oba zadetka gostov.

Zahović o Sevilli: Nogomet piše čudne zgodbe

Mariborčani bodo v Andaluzijo odpotovali že v ponedeljek. Čaka jih zgodovinski izziv. Za napredovanje morajo zmagati, tako da za uresničitev sanj potrebujejo vsaj en zadetek. Po besedah športnega direktorja pa potrebujejo še nekaj drugega.

"Potrebujemo še košček sreče. V ligi prvakov smo videli, kaj se dogaja. Zapraviš 11-metrovko, na drugi strani dobiš rdeči karton, imaš na voljo igralca več … Zakaj mi ne bi imeli te sreče? Nogomet piše čudne zgodbe," se je nasmehnil, ko se je spomnil na zanimive prigode iz nedavnega srečanja liga prvakov med Arsenalom in Bayernom.

Ne spreglejte