Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
16. 6. 2017,
23.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08

Natisni članek

naj gol Prva liga Telekom Slovenije NK Osijek Valon Ahmedi Darko Milanič Milivoje Novakovič Luka Zahović NK Maribor NK Maribor

Petek, 16. 6. 2017, 23.00

6 let, 6 mesecev

Uvodna pripravljalna tekma NK Maribor

Zahović nasledil Novakovića, Maribor izgubil

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08
Darko Milanič | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Nogometaši Maribora, ki se pripravljajo na novo sezono, so v prvem poletnem pripravljalnem srečanju v Športnem centru Pohorje izgubili proti hrvaškemu prvoligaškemu klubu Osijek. Ko je Darko Milanič zaigral z najmočnejšo enajsterico, so vijolice vodile z 1:0, v nadaljevanju pa so gostje iz Slavonije poskrbeli za preobrat in zmago z 2:1.

Mariborčani so nameravali obdobje pripravljalnih poletnih tekem začeti proti Rubinu iz Kazana, ki pa je odpovedal načrtovano srečanje v Avstriji. V vodo je padla tudi možnost tekme z Rostovom, ki se je vmes dogovoril s kranjskim Triglavom, izbranci Antona Žlogarja pa so presenetili nekdanjega ruskega podprvaka (slovenski reprezentant Miha Mevlja zaradi podaljšanega premora po reprezentančnih obvezah ni kandidiral za srečanje) z 1:0.

Ahmedi popeljal Maribor v vodstvo

Luka Zahović ne nosi več številke 90. Po odhodu Milivoja Novakovića je prevzel 11. | Foto: Vid Ponikvar Luka Zahović ne nosi več številke 90. Po odhodu Milivoja Novakovića je prevzel 11. Foto: Vid Ponikvar Vijolice so tekmeca za prvi poletni preizkus moči našle na Hrvaškem. V Športnem centru Pohorje so se pomerile z Osijekom, ki je v pred kratkim končani sezoni v hrvaškem prvenstvu osvojil četrto mesto in se podobno kot Maribor pripravlja na bližajoče se evropske izpite.

Strateg slovenskih prvakov Darko Milanič se je odločil za močno začetno enajsterico. Sestavljali so jo Handanović, Billong (Francoz je po prihodu iz Velenja debitiral v vijoličnem dresu), Šuler, Viler, Palčič, Vrhovec, Ahmedi, Kabha, Hotić, Zahović in Bajde.

Zaradi zdravstvenih težav so dvoboj preskočili kapetan Marcos Tavares, Denis Šme, Matko Obradović in še nekaj mlajših igralcev. Maribor je odšel na odmor z vodstvom, ki ga je v 31. minuti zagotovil Valon Ahmedi. Albanec je izkoristil slabo posredovanje vratarja Osijeka, ki je zadel nekdanjega člana Celja, tako da mu nato ni bilo težko zatresti mreže.

Tri zamenjave igralnih številk

Po odhodu Milivoja Novakovića, ki je prejšnjo soboto odigral zadnjo tekmo v karieri in z zadetkom pomagal Sloveniji do kvalifikacijske zmage nad Malto (2:0), je dres s številko 11 prevzel najboljši klubski strelec v sezoni 2016/17 Luka Zahović. Izraelski povratnik Marwan Kabha je prevzel številko osem, ki jo je pred tem nosil njegov rojak Sintayehu Sallalich, strelec Ahmedi pa po novem nosi sedmico, ki je bila prej v lasti Aleša Mejača.

Mariborčani ne zmagujejo pogosto na prijateljskih tekmah

"Zimzeleni" Jasmin Handanović v prvem polčasu, ko je branil vrata Maribora, ni prejel zadetka. | Foto: Vid Ponikvar "Zimzeleni" Jasmin Handanović v prvem polčasu, ko je branil vrata Maribora, ni prejel zadetka. Foto: Vid Ponikvar V drugem polčasu so Mariborčani zamenjali celotno enajsterico. Priložnost so dočakali Cotman, Pihler, Sunny, Ogrinec, Kolmanič, Rajčević, Uskoković, Bohar, Mertelj, Vokić in Kramarič. Skušali so ubraniti vodstvo, a so jim gostje prek razigranega Muzaferja Ejupija prekrižali načrte. Makedonec je v polno zadel dvakrat in poskrbel za zmago Osijeka. Najlepšo priložnost za izenačenje je zapravil občasni reprezentant Aleks Pihler.  

Mariborčani so tako v novo sezono krenili s porazom na prijateljskem dvoboju. Na pripravljalnih srečanjih niso rezultatsko blesteli niti v zimskem pripravljalnem obdobju, ko so v Turčiji na šestih tekmah celo ostali brez zmage, nato pa so v prvenstvu z lahkoto ušli tekmecem in osvojili naslov prvaka z velikansko prednostjo. Tokrat so misli vijolic bolj kot k začetku prvenstva usmerjene k evropski premieri, ki jih čaka 11. oziroma 12. julija. V ponedeljek bo znan tekmec Maribora v 2. krogu kvalifikacij za ligo prvakov …

Maribor : Osijek 1:2 (1:0)
Ahmedi 31.; Ejupi 60., 65.

Najlepši zadetki 36. kroga:



 
Ne spreglejte