Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
12. 12. 2012,
12.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Srečko Katanec slovenska nogometna reprezentanca

Sreda, 12. 12. 2012, 12.05

8 let

Zahovič bi sodeloval s Katancem: Lahko se še uvrstimo na SP 2014

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pred desetimi leti sta zakuhala južnokorejsko afero, ki je odmevala tudi po svetu, zdaj pa bi lahko sodelovala. Srečko Katanec kot selektor, Zlatko Zahovič pa kot športni direktor najboljšega kluba.

Na prednostnem seznamu kandidatov za mesto selektorja slovenske članske izbrane vrste je še vedno prvi favorit Srečko Katanec. Pogovori s predsednikom Nogometne zveze Slovenije Aleksandrom Čeferinom so v polnem teku, da bi bil 49-letni Ljubljančan najbolj primeren za izpraznjeno Stojanovićevo mesto, meni tudi slovenska javnost, ki mu v številnih anketah namenja največ glasov. Tudi na Sportalovi, kjer ste mu namenili skoraj polovico vseh glasov. Pred desetimi leti je spor Katanec – Zahovič razdelil Slovenijo na dva pola. En je zagovarjal čustvenega selektorja, drugi užaljenega zvezdnika. Sodelovanje pod skupno reprezentančno zastavo po tem, ko je med njima "počilo", ni bilo več možno. "Zaho" je Južno Korejo zapustil že po prvi tekmi, selektor je odšel takoj po končani slovenski zgodbi na svetovnem prvenstvu.

''Kvalifikacije še niso izgubljene''

Kako pa bi sodelovala zdaj, ko je vse bližje trenutek, ki bi lahko na selektorski stolček ustoličil Katanca? "Če bi bil Srečko selektor, bi bilo sodelovanje profesionalno. Tako, kot mora biti oziroma tako, kot ga pričakujem. Če bi selektor profesionalno stopil v stik z nami, bi imel podporo NK Maribor, pa tudi mesta Maribor. Tako, kot se spodobi," je Sportalu zaupal Zlatko Zahovič, ki je prepričan, da lahko slovenska reprezentanca še uresniči brazilski cilj. Uvrstitev na svetovno prvenstvo 2014 je kot neizpodbiten cilj kategorično zagovarjal predsednik NZS. Po prvih rezultatskih neuspehih ga je delno zmanjšal, saj je v poštev prišel tudi nastop v dodatnih kvalifikacijah. Zahovič je že pozabil na spore s predsednikom, ki so izhajali iz drugačnih pogledov, pa tudi premajhne pozornosti, ki jo je bil mariborski klub deležen s strani reprezentančnega vodstva. "To je že pozabljeno. Tudi z moje strani. To je pač sestavni del športa in tukaj ne vidim težav," se je postavil v vlogo mirovnika. Vse za lepši jutri reprezentančnega nogometa. Po njegovem mnenju se lahko Slovenija še vedno vmeša v boj za uvrstitev na svetovno prvenstvo. "Kvalifikacije še niso izgubljene. S pravo potezo se še lahko vključimo v boj za drugo mesto. In to tudi pričakujem. Lahko smo tudi tretji, a sem prepričan, da lahko do konca, se pravi do zadnjega kroga, ostanemo v igri za napredovanje."

''Pustimo ob strani folkloro na tekmah med NK Maribor in Olimpijo''

Obdobje, v katerem je Slaviša Stojanović v selektorski vlogi nizal skromne rezultate, po 13 mesecih pa tudi povzdignil sidro in po obojestranskem dogovoru prekinil sodelovanje z NZS, je zaznamovalo veliko iskric med Ljubljano in Mariborom. Najbolj nogometno mesto v Sloveniji je prestolnici očitalo "ljubljanizacijo" krovne zveze. "Pustimo ob strani folkloro, ki se dogaja na tekmah med NK Maribor in Olimpijo. Ko pa se govori o reprezentanci, je to povsem nekaj drugega. In zame je nesmiselno, da bi se prepirali. Vedno je pravi čas, da se umiri zadeva, ne samo zdaj, ko iščemo novega selektorja," je izpostavil razliko med največjim klubskim derbijem v Sloveniji ter člansko reprezentanco, katere nastopi naj bi predstavljali praznik vsakemu slovenskemu navijaču. Pa bi bil Katanec selektor po okusu najboljšega strelca reprezentance vseh časov? "O tem bo odločala NZS. Ga pa razumem, da mu ni lahko sprejeti odločitve. Pa ne gre za to, da ni bil dolgo v slovenskem nogometu. Pač, vsi dobri trenerji so malce posebneži in ni jih preprosto spremljati. A če bo pokazal profesionalni odnos, mu bomo NK Maribor, prepričan pa sem, da tudi vsi Mariborčani, pripravljeni maksimalno pomagati," obljublja Mariborčan, ki po naporni jeseni že komaj časa na nekaj prostega časa. Želi ga podariti smučanju in družini, seveda pa bo spremljal tudi dogajanje, povezano z izborom novega selektorja.

Ne spreglejte