Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 10. 2022,
12.34

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

hrvaška nogometna reprezentanca Zagreb

Torek, 11. 10. 2022, 12.34

1 leto, 6 mesecev

Zagreb bo končno dobil spodoben nogometni stadion

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Maksimir | Stadion Maksimir, na katerem bo danes v 4. krogu lige prvakov s Salzburgom gostovala Benjamin Šeško, bo v nekaj letih dočakal modernega naslednika. Vzhodna tribuna je zaradi poškodb, nastalih po potresu (2020), zaprta za gledalce, tako da celoten objekt sprejme le še 23.500 obiskovalcev. | Foto Sportida

Stadion Maksimir, na katerem bo danes v 4. krogu lige prvakov s Salzburgom gostovala Benjamin Šeško, bo v nekaj letih dočakal modernega naslednika. Vzhodna tribuna je zaradi poškodb, nastalih po potresu (2020), zaprta za gledalce, tako da celoten objekt sprejme le še 23.500 obiskovalcev.

Foto: Sportida

Hrvaška bo naslednje leto začela graditi nov nogometni stadion v Zagrebu, je napovedal tiskovni predstavnik vlade Marko Milić v ponedeljek na hrvaški nacionalni televiziji HRT. Država bo v naslednjem obdobju obnovila ali zgradila tudi nekatere druge športne objekte po državi, ki veljajo za objekte nacionalnega pomena.

Mohamed Salah
Sportal Infarktna končnica v Barceloni! Goli padali kot nori, Salah zrušil rekord.

"Lahko vam povem, da bomo začeli graditi stadion v Zagrebu. Država bo pri tem sodelovala v finančnem pogledu, v projekt pa bodo vključeni tudi drugi," je dejal Marko Milić v oddaji Otvoreno na HRT.

Pojasnil je, da so ob posvetovanju ministrstva za finance in ministrstva za turizem našli finančna sredstva, potrebna za gradnjo novega stadiona v Zagrebu, na katerem bi igrala nogometni klub Dinamo in hrvaška reprezentanca.

Milić je napovedal tudi obnovo, gradnjo, nadgradnjo in rekonstrukcijo športnih objektov v drugih delih države. "Podlago za to nam daje novi zakon o športu, ki začne veljati v začetku novega leta. Zakon prinaša novost, da vlada s svojo odločitvijo določi športne objekte, za katere meni, da so nacionalnega pomena," je pojasnil.

Ko je Slovenija lani gostovala na Hrvaškem, je zaigrala na stadionu Poljud v Splitu, zgrajenem pred štirimi desetletji. | Foto: Grega Valančič/Sportida Ko je Slovenija lani gostovala na Hrvaškem, je zaigrala na stadionu Poljud v Splitu, zgrajenem pred štirimi desetletji. Foto: Grega Valančič/Sportida

Poudaril je, da si Hrvaška zasluži mrežo sodobnih stadionov, ki bodo zgrajeni v srednjem in kratkoročnem obdobju in zaradi katerih bo lahko kandidirala za različna evropska tekmovanja.

Pogovore o gradnji novega stadiona v zagrebškem Maksimirju, kjer stoji stari nogometni stadion, je v oddaji potrdil tudi Željko Matijašec iz urada zagrebškega župana. Pojasnil je, da mora mesto za gradnjo dobiti še soglasje Zagrebške nadškofije, saj v zadnjih 25 letih niso rešili premoženjsko-pravnih odnosov na zemljišču, kjer je stadion v Maksimirju.

Ne spreglejte