Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
7. 8. 2015,
20.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 7. 8. 2015, 20.05

8 let

Začenja se nova sezona spektakla, kdo bo koga?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
S soboto se začenja sezona 2015/16 najbogatejše nogometne lige na svetu, angleške premier lige, v kateri se spet obeta trd boj za naslov in morda še trši za obstanek.

Morda v njej ne igrajo vsi najboljši nogometaši na svetu, ti so na plačilnih seznamih španskih velikanov Barcelone in Real Madrida, a angleška premier liga je zagotovo najbolj spektakularna na svetu. V njej v vsaki sezoni na tako želen naslov meri več klubov. V njej so tribune vseskozi polne. V njej se vsak teden spiše vsaj ena zgodba, ki zaokroži po svetu. Jasno, tudi pred novo sezono so kandidati za naslov le redki. Chelsea s Josejem Mourinhom, ki tudi brani naslov, je verjetno največji favorit, a to še zdaleč ne pomeni, da se bo sprehodil do naslova. Bogati Manchester City je v zadnjih sezonah vseskozi pri vrhu, tudi v novi bo prav zagotovo.

Manchester United, klub z največ naslovi angleškega prvaka, bo z izkušenim Nizozemcem Louisom van Gaalom zagotovo poskušal pozabiti na zadnji sezoni, polni razočaranj. Na tej poti bi se lahko hitro znašel v boju za naslov.

Arsenalu, ki se ga že več kot desetletje drži priponka poražencev, je z Arsenom Wengerjem po dolgem času v očeh številnih resen kandidat za naslov. Nikakor ne smemo pozabiti niti Liverpoola. Lani je imel visoke cilje, a je pristal nizko. Morda bo zdaj ravno obratno.

Kup klubov, ki naj bi bili v sredini

Tu je še kup manjših klubov, ki so tudi ogromno poslovali, nekateri, predvsem največji, v prihodnosti še prav zagotovo bodo. V srednji kakovostni razred nogometne lige NBA lahko uvrstimo Aston Villo, Swansea, Stoke City, Newcastle United, na katerega plačilnem seznamu je tudi Slovenec Haris Vučkić, ki pa na St. James Parku skoraj zagotovo ne bo igral, londonski West Ham United z novincem v Angliji med trenerji, nekdanjim selektorjem Hrvaške Slavenom Bilićem na klopi, izkušena tujca sta tudi na klopeh Leicester Cityja in Sunderlanda, Italijan Claudio Ranieri in Nizozemec Dick Advocaat. Na vrh tega razreda pa zagotovo londonski Tottenham z novo zvezdo tekmovanja Harryjem Kanom.

Mladenič na klopi kluba, ki je debitant

Pri dnu bo seveda zelo zanimivo. V boj za obstanek se bodo najverjetneje podali novinci med elito. Watford, ki pluje z vetrom v jadra Italijana Giampaola Pozzija, ta ima v Italiji z Udinesejem ogromno uspehov. Tu sta še Bournemouth, ki ga čaka prva sezona med elito v zgodovini kluba, in Norwich. Oba s klopi vodita mladeniča, ki ju številni vidijo kot prihodnost trenerskega posla na Otoku. Vsega 37-letni Eddie Howe je na klopi prvega, še tri leta mlajši je Aex Neil, ki vodi drugega. V koš s temi tremi klubi bi seveda lahko padel še marsikdo. In obratno.

Ni kaj, obeta se sila zanimiv boj, ki bo spet prinesel ogromno denarja in naredil nov korak v še svetlejšo prihodnost. Preostale evropske lige vse težje lovijo korak z Angleži, o tem pač ni nobenega dvoma. Denar je sveta vladar. In tega imajo v angleški premier ligi v izobilju.

Ne spreglejte