Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 4. 2020,
21.23

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

Samir Nasri

Sobota, 18. 4. 2020, 21.23

4 leta

Samir Nasri

Za kontroverznim Francozom se je izgubila vsaka sled. Ste ga videli?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
Samir Nasri | Samir Nasri že nekaj časa bolj kot z igrami, nase opozarja s svojim zasebnim življenjem. Tudi tokrat ni razočaral. | Foto Getty Images

Samir Nasri že nekaj časa bolj kot z igrami, nase opozarja s svojim zasebnim življenjem. Tudi tokrat ni razočaral.

Foto: Getty Images

Samir Nasri, nekoč veliki up francoskega nogometa, ki pa pozneje nikoli ni izpolnil vsega svojega velikega potenciala, je v zadnjih tednih povzročil veliko preglavic svojim delodajalcem pri Anderlechtu, h kateremu je prišel lani poleti. Odkar so v Belgiji zaradi pandemije koronavirusa prenehali trenirati, se je za njim namreč izgubila vsaka sled.

Samir Nasri, ki je v zadnjih letih bolj kot z igrami nase opozarjal z raznimi aferami, je že kot zelo mlad zablestel pri Marsiellu in z 19 leti debitiral v francoski reprezentanci. Leta 2008 je 20-letnik za takrat neverjetnih 16 milijonov evrov prestopil v Arsenal, kjer se je uveljavil kot eden najbolj obetavnih mladih evropskih nogometašev.

V Londonu je naslednje tri sezone blestel, potem pa leta 2011 prestopil v Manchester City, s katerim se je veselil dveh prvenstvenih lovorik, v letih 2012 in 2014. Na stadionu Etihad je sprva igral pomembno vlogo, a pozneje zaradi svojega problematičnega značaja močno poslabšal svoj status in se znašel na stranskem tiru.

V sezoni 2017/18 je bil zato posojen v Sevillo, pri kateri se ni obnesel, podobno pa sta se končali tudi njegovi zgodbi v Turčiji (Antalyaspor) in pri West Ham Unitedu, katerega član je bil v prejšnji sezoni. Čeprav je v Londonu v enem letu odigral le šest tekem (pol leta ni smel igrati nogometa, ker je padel na doping testu) in se v tem času ni vpisal med strelce, so se lani poleti pri Anderlechtu odločili tvegati in ga zvabili k sebi. Očitno so se zmotili.

Pred leti je bil eden pomembnejših zvezdnikov angleške premier lige. | Foto: Getty Images Pred leti je bil eden pomembnejših zvezdnikov angleške premier lige. Foto: Getty Images

Odkar so v Bruslju nehali trenirati, se ni oglasil

Vezist, ki za francosko reprezentanco ni igral vse od leta 2013 in ima 41 nastopov v dresu svetovnih prvakov, je najprej razočaral na igrišču, saj je do zdaj zmogel le devet nastopov in zabil dva gola za Anderlecht, zdaj pa še ob igrišču, in vnovič dokazal, da ne more iz svoje kože.

Odkar so zaradi koronakrize tudi v Belgiji prekinili vse športne aktivnosti, se namreč v Bruselj še ni javil. Čeprav so vsi nogometaši članske ekipe dobili program individualnih treningov in navodila, da so v nenehnih stikih s strokovnim štabom, ga v Anderlechtu ne morejo priklicati že tri tedne.

Po nekaterih informacijah naj bi bil v Dubaju, a tega, ali je res tam, nihče ne ve. Kot tudi ne tega, ali upošteva trenerjeva navodila. Glede na to, da je julija lani v Bruselj prišel z viškom kilogramov, se nam nekako zdi, da ne …

Samir Nasri
Sportal Francoski dopinški prekrškar pri West Hamu
Samir Nasri
Sportal Uefa Nasriju kazen povišala na 18 mesecev
Samir Nasri
Sportal Samir Nasri zaradi dopinga na hlajenje
Sportal Prsata lepotica zvezdnika Man Cityja
Sportal Užaljen francoski zvezdnik mu ni odpustil: Največje razočaranje v karieri
Ne spreglejte