Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 12. 2012,
7.06

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Arsenal Arsene Wenger

Sreda, 12. 12. 2012, 7.06

7 let, 12 mesecev

Wenger po katastrofi: Uničila nas je neučinkovitost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Arsenal si je v tej sezoni privoščil že nemalo spodrsljajev, v torek je ekipa Arsena Wengerja svojim privržencem pripravila največjega. Izpad iz pokala proti četrtoligašu Bradfordu.

V angleški premierligi je Arsenal že nekaj časa nazaj izpadel iz boja za naslov, trenutno je na za Londončane skromnem sedmem mestu. Dolgoletni trener ''topničarjev'' Arsene Wenger je vse bolj na udaru navijačev, ki Francozu očitajo predvsem prodaje najboljših posameznikov, ki si vrstijo iz leta v leto. Kot zadnji je poleti Emirates štadion zapustil najboljši strelec Robin van Persie, ki je šel v smeri Manchester Uniteda. Brez najboljših posameznikov gre rezultatska krivulja Arsenala navzdol, vse več je tudi takšnih, ki zahtevajo, da Wenger zapusti svoje mesto. Po torkovem velikem spodrsljaju, izpadu iz četrtfinala ligaškega pokala proti četrtoligašu Bradfordu po porazu po enajstmetrovkah, se jih je tako mislečim zagotovo pridružilo še nekaj. Francoza to očitno ne moti preveč, seveda verjame, da bodo rezultati kmalu spet boljši, o povsem nepričakovanem porazu pa je najprej pošteno priznal poraz in čestital tekmecu.

''Bradfordu moram čestitati. Njegovi nogometaši so tekmo začeli zelo dobro, potem pa se dobro branili in zasluženo prišli do napredovanja,'' so bile prve besede, ki jih je po tekmi izrekel Wenger. ''Enajstmetrovke so loterija, ki se je tokrat obrnila v prid Bradforda. Pred tem pa smo imeli res veliko priložnosti, ki pa jih žal nismo izkoristili. Neučinkovitost nas je stala napredovanja. Ne bi rekel, da smo igrali slabo. Žal pa nismo imeli sreče in dovolj znanja v zaključkih akcij. To je pač nogomet. Dogajajo se tudi tekme, kot je bila tokratna,'' je še povedal, a hkrati dodal, da ne krivi svojih nogometašev. ''Dali so vse od sebe. Prav nikogar ne morem okriviti za poraz. Izpad iz pokala seveda boli, a treba bo dvigniti glave in se obrniti proti novim izzivom, ki so pred nami,'' je zaključil 63-letni trener.

Ne spreglejte