Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 1. 2008,
15.38

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 16. 1. 2008, 15.38

8 let, 5 mesecev

Volaš tretja okrepitev "vijolic", prihaja tudi Bunderla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Potem ko so Mariborčani čez noč ostali kar brez dveh napadalcev, so prvo zamenjavo že našli. Dalibor Volaš je novi nogometaš "vijolic". Bo v drugem delu sezone že zaigral skupaj z Davidom Bunderlo?

V mariborskem klubu ne skrivajo, da je v jesenskem delu doseženo šesto mesto več kot očitno preskromno za najtrofejnejši klub na slovenskih nogometnih zelenicah.

Potem ko sta si nove delodajace nedavno našla Dragan Čadikovski in Dimitar Ivanov Makriev, je športni direktor Zlatko Zahovič pošteno zavihal rokave in se podal v iskanje za novim napadalcem. "Lov" nedvomno ni trajal dolgo, saj je v četrtek pricurljala novica, da so se sedemkratni državni prvaki okrepili z najboljšim strelcem edinega obalnega prvoligaša iz Kopra, Daliborjem Volašem. Še ne 21-letni Ankarančan je tako po Niltonu Fernandesu in Zoranu Pavloviču že tretja, a še kako pomembna okrepitev vijoličastih, s katerimi je podpisal triinopolletno pogodbo.

Vedno nevaren za nasprotnika

Mladi slovenski reprezentant, ki je kariero pričel v rodnem Ankaranu, zatem nadaljeval pri drugoligaški Bonifiki, je svoje bogato znanje nazadnje prodajal v Kopru, kjer je v prvem delu sezone 2007/08 vknjižil osem zadetkov.

Da je rojeni strelec, je nenazadnje dokazal tudi v minuli sezoni, ko je za že omenjeno Bonifiko v jesenskem delu sezone dosegel trinajst zadetkov, s čimer je bil takrat okronan za najboljšega igralca druge lige. Podatki, ki jih bržkone ni moč zanemariti … Nedvomno pa bo mladi Primorec, ki so ga pred prestopnim rokom povezovali z Romunijo in MIK CM Celjem, v spomladanskem delu sezone eden glavnih členov vijoličaste ekipe …

V spomladanskem delu že z Bunderlo?

Prav tako je novi član Mariborčanov postal z dvanajstimi zadetki prvi strelec PrveLige Telekom Slovenije, David Bunderla. Dvajsetletni napadalec si prestižno prvo mesto na listi strelcev deli s članom vodilne domžalske ekipe, Dariom Zahoro.

Klub iz mesta pod Kalvarijo je z mladim Kranjčanom, ki je nazadnje branil barve ajdovskega Primorja, podpisal pogodbo z začetkom veljavnosti z julijem 2008.

Pogovori s primorskim klubom o takojšnjem angažiranju mladega slovenskega reprezentanta so že v teku, vendar so si Ajdovci vzeli čas za razmislek.

Ne spreglejte