Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
13. 8. 2014,
11.47

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Gorica Viole superpokal

Sreda, 13. 8. 2014, 11.47

3 leta, 7 mesecev

Viole se čudijo NZS, zato so se odločile za bojkot

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Navijači Maribora, združeni v navijaško skupino Viole Maribor, ne bodo odpotovali v Novo Gorico. Superpokalno srečanje z Gorico bo tako potekalo brez najbolj glasnih privržencev vijolic.

"Pri navijaški skupini Viole Maribor smo se odločili, da se tekme pod nazivom Superpokal Slovenije 2014 ne bomo udeležili. Z drugo besedo, tekmo med našim Mariborom in Gorico, ki bo to sredo v Novi Gorici, bomo bojkotirali," so že v nedeljo napovedale Viole, ki se tako danes ne bodo odpravile na gostovanje k pokalnim zmagovalcem.

Kaj je tako zmotilo zveste navijače 12-kratnih slovenskih prvakov? "Sistem tekmovanja je razumljiv samo organizatorju, to je NZS, kljub temu da sta bila državni prvak in zmagovalec pokala v lanski sezoni različna, pa v preteklih petih letih, ko je Maribor osvajal dvojno krono, temu ni bilo tako. Udeleženec superpokala je bilo 'najuspešnejše' moštvo iz Ljubljane, četudi se je bojevalo za obstanek. Lovorika, namenjena sama sebi, in odigrana tekma sredi novega prvenstva v polnem zamahu navijaške skupine Viole Maribor ne zanimata," so v sporočilu za javnost poudarili člani navijaške skupine Viole Maribor.

Viol ni bilo niti na lanski superpokalni tekmi

Tako se ponavlja zgodovina, saj so superpokalno srečanje bojkotirali že lani, ko sta se za lovoriko v Celju pomerila Maribor in Olimpija, vijolice, ki so v tisto sezono vstopile kot dobitnice dvojne krone, pa so s 3:0 pomendrale Ljubljančane.

"Tekma ni smiselna, saj je Maribor drugič zapored osvojil tako prvenstvo kot pokal, zato se lahko za superpokalno lovoriko pomerita zgolj t. i. prva in druga ekipa vijoličastih. Ker pa temu ni tako, nas ne bo," so lani pred superpokalnim obračunom sporočili mariborski navijači, ki se niso mogli znebiti občutka, da je bila tekma Maribor – Olimpija delegirana zgolj zato, da se ustvari (vsaj) priložnost za osvojitev lovorike, čeprav drugorazredne.

"V katerih klubskih vitrinah kraljujejo pajki, pa je tako splošno znano dejstvo," so takrat s prstom kazali na Olimpijo, ki po vrnitvi v novi preobleki v 1. SNL še ni osvojila nobene lovorike.

Viole bodo tako bojkotirale današnjo superpokalno tekmo, nato pa bodo lahko izbranci Anteja Šimundže spet računali na njihovo pomoč. Najprej jih bo pot 16. avgusta ponesla v Celje, nato pa prihodnjo sredo sledi velik spektakel, domača tekma s škotskim Celticom, pred katero bo v Ljudskem vrtu že odmevala znamenita himna lige prvakov.

Ne spreglejte