Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
23. 5. 2011,
18.45

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nemanja Vidić Manchester United liga prvakov liga prvakov

Ponedeljek, 23. 5. 2011, 18.45

1 leto, 1 mesec

Vidić: Finale 2009, najbolj žalosten dan v karieri

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kapetan Rdečih vragov Nemanja Vidić opozarja, da se bodo morali po nedeljskem rajanju na Old Traffordu hitro zbrati in se osredotočiti na finale lige prvakov na Wembleyju.

Pri letošnjem finalu najelitnejšega tekmovanja v Evropi med Manchester Unitedom in Barcelone bo šlo za ponovitev finala iz leta 2009 v Rimu. Takrat sta zmago Barceloni prinesla Samuel Eto'o in Leo Messi. ''Vemo kakšen občutek je, ko prideš do finala in tam izgubiš. To je bil eden najbolj žalostnih dni v moji karieri,'' se dogodkov izpred dveh let spominja kapetan Man Utd Nemanja Vidić. Srbski branilec je bil glavni krivec za prvi zadetek Kataloncev. Manchester Unitedu, ki je bil na začetku finala mnogo boljši nasprotnik, je zadetek Kamerunca povsem spodrezal krila in Barcelona je na koncu povsem zasluženo slavila.

''Moramo se umiriti in odmisliti vzhičenost po osvojenem naslovu, četudi je tako poseben za nas. Čaka nas še veliki finale v ligi prvakov. Nasprotnik vemo, kdo je. Naše misli morajo biti samo pri Barceloni in se na njo pripraviti, kar se da dobro, '' pred vnovičnem snidenju z Barcelono v finalu opozarja Vidić.

Ne glede na to, da bo finale odigrano na londonskem Wembleyju, kjer bi se morali igralci Man Utd počutiti bolj domače, pa v finalu ne bodo favorit, saj bo ta vloga pripadla Špancem. Tudi Vidić daje prednost četi Pepa Guardiole, a po vsej verjetnosti s figo v žepu, saj je Srb še vedno velik optimist in trdno verjame, da bodo ravno Rdeči vragi tisti, ki bodo osvojili četrto evropsko zvezdico v tem tekmovanju: ''Vemo, da nam bo nasproti stala odlična ekipa, zato se moramo na njo pripraviti, tako fizično kot psihično. Barcelona ima kvaliteto, a kot vsi, ima tudi slabosti. Dejstvo je, da tudi ''vesoljci'' iz Barcelone delajo napake, na nas je samo, da to izkoristimo, saj jih ne bo veliko. Naredili bomo vse, da vrnemo Barceloni za poraz v Rimu.''

Ne spreglejte