Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 4. 2013,
19.10

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Matej Podlogar Mate Eterović

Sobota, 13. 4. 2013, 19.10

7 let, 12 mesecev

VIDEO: Rudar zlahka čez Muro, Eterović tudi v mrežo bivših

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši velenjskega Rudarja so v 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Muro 05 s 3:0 (1:0).

Zadnjeuvrščena Mura, ki je v zadnjih krogih pokazala "znake življenja" z zmago in remijem, je tokrat brez Rajka Repa in Fabijana Cipota znova naletela na premočnega tekmeca. Velenjčani so bili večji del tekme boljši tekmec, svojo premoč pa so znali kronati tudi z zadetki. Mura tako ostaja pri 22 točkah in zadnjem mestu, Rudar pa je šesti s 34 točkami.

Domači so tekmo bolje začeli in v tretji minuti prvič ogrozili vrata Mure, potem ko je Mate Eterović z glavo meril malce previsoko, v deveti minuti pa se je po strelu Mateja Podlogarja izkazal Filip Draković. Že v 12. pa so gostitelji tudi povedli. Po kotu Denisa Klinarja je v kazenskem prostoru najvišje skočil David Kašnik in z glavo matiral soboškega vratarja. V 22. minuti si je dotlej bolj ali manj "nevidna" Mura priigrala prvo resno priložnost.

Poskusil je Vedran Vinko, njegov prvi strel so domači branilci blokirali, z drugim pa je zatresel prečko. Po malce bolj umirjenih minutah je Mura znova zagrozila v 36. minuti, a je zadetek preprečil Leon Črnčič, ki je tik pred golovo črto žogo izbil čez gol. Do konca polčasa so bili gosti nevarni še prek Maria Sačerja in Damjana Boharja, a je ostalo pri minimalnem vodstvu domačih.

Drugi polčas so z malce premalo natančnim strelom Podlogarja bolje odprli gostitelji, ki so v 53. minuti podvojili prednost. Nekdanji član Mure Mate Eterović je bil najbolj zbran v zmedi v kazenskem prostoru Mure in žogo pospravil za Drakovićev hrbet.

Velenjčani so bili še naprej boljši tekmec, eno izmed priložnosti je v 62. minuti zapravil Ivan Firer, v 69. pa je na drugi strani premlačno sprožil Sačer. Ta je bolj nevarno meril v 71. minuti, izkazal se je Alen Pašagić. Sačer se je za strel znova odločil v 81. minuti, a je domači vratar njegov strel ukrotil, v 82. minuti pa je piko na i domači zmagi postavil Podlogar, ki je po protinapadu zadel za 3:0.

Ne spreglejte