Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 4. 2021,
16.58

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Dario Kolobarić Milan Tučić Mustafa Nukić Matej Podlogar NK Domžale NK Bravo Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 17. 4. 2021, 16.58

3 leta

Poročilo s tekme Bravo : Domžale

Norih trinajst minut in delitev točk v Ljubljani #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
NK Bravo : NK Domžale, prva liga, Martin Kramarič | Bravo in Domžale sta se razšla z izidom 2:2. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Bravo in Domžale sta se razšla z izidom 2:2.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Nogometaši Brava in Domžal so se v 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:0).

NK Bravo : NK Domžale, prva liga, Andraž Kirm
Sportal Olimpija po zmagi ušla na +4, novi trener Tabora debitiral s porazom #video

Potem ko je Bravo med tednom v zaostali tekmi z Olimpijo osvojil točko, je tak izkupiček vpisal tudi proti Domžalam, ki so pogrešale poškodovane Slobodana Vuka, Zenija Husmanija, Gabra Dobrovoljca in Tiborja Gorenca Stankoviča. Gosti so sicer precej več poskušali s streli, a se vseeno morali dvakrat vračati po zaostanku. Končni pritisk pa ni prinesel zanje želenega preobrata, tako da sta ekipi še naprej na četrtem (Domžale) oziroma šestem (Bravo) mestu.

Prvi polčas je minil v malce odločnejši domžalski predstavi s kar nekaj (pol)priložnostmi. Gosti so v tretji in 17. minuti zagrozili prek Mattiasa Käita, v 12. prek Daria Kolobarića, v 23. pa še prek Senijada Ibričića, toda vsi ti poskusi so bili preslabi za vodstvo. V 40. minuti je z 20 metrov poskusil še Arnel Jakupović, a je bil, tako kot pri obeh Käitovih strelih, znova zbran Igor Vekić.

Na drugi strani so domači prvo resnejšo akcijo izpeljali v 13. minuti, a je na koncu nenatančno meril Milan Tučić. Prav slednji pa je v 29. minuti žogo podal do Mustafe Nukića, ki je prišel v kazenski prostor, se znebil svojega čuvaja Tilna Klemenčiča in nato žogo mimo Ajdina Mulalića poslal v mrežo za 1:0. V 43. minuti je z močnim volejem iz bližine streljal Mitja Križan, a žogo za malo poslal čez prečko.

Bravo je v prvem polčasu prišel do vodstva. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Bravo je v prvem polčasu prišel do vodstva. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

V drugem polčasu padli trije zadetki

Pritisk v uvodu drugega polčasa je Domžalčane nagradil v 56. minuti, ko je Jakupović poslal žogo v kazenski prostor, Kolobarić pa je nato opravil svoje in s strelom po tleh ukanil Vekića. To je bil deseti gol domžalskega napadalca v sezoni, s katerim je na drugem mestu med strelci.

Toda domači so že v 57. minuti spet povedli, takrat je Nukić podal v kazenski prostor do Tučića, ki je bolj ali manj neoviran matiral še Mulalića. V 60. minuti je na drugi strani močno streljal Benjamin Markuš, toda izkazal se je Vekić. A slednji je vendarle v 69. minuti znova moral po žogo v mrežo, po lepi Jakupovićevi podaji v osrčje kazenskega prostora je iz prve za 2:2 zadel Matej Podlogar.

V 79. minuti je moral Vekić posredovati po strelu Andraža Žiniča, tudi sicer so še naprej več poskušali gosti, ki so imeli približno trikrat več strelov proti vratom tekmeca, a so domači zdržali vse napade.

Bravo bo v 29. krogu v sredo gostoval v Novi Gorici, Domžale pa dan prej v Mariboru.

Bravo : Domžale, foto: Vid Ponikvar/Sportida:

Fotogalerija
1 / 31

Bravo : Domžale 2:2 (1:0)

Stadion Žak, brez gledalcev, sodniki: Matković, Friš, Šumer.

Strelci: 1:0 Nukić (29.), 1:1 Kolobarić (56.), 2:1 Tučić (57.), 2:2 Podlogar (69.).

Bravo: Vekić, Drkušić, Križan, Španring, Matko (od 83. Brekalo), Kirm (od 77. Kancilija), Žinko, Trontelj, Kramarič (od 78. Maher), Nukić, Tučić

Domžale: Mulalić, Šoštarič Karič, Vuklišević, Klemenčič, Käit (od 62. Podlogar), Žinič, Pišek, Markuš, Ibričić, Jakupović, Kolobarić.

Rumeni kartoni: Nukić; Käit, Jakupović.
Rdeči karton: /.

Potek tekme v živo:

Konec tekme v Šiški, kjer smo videli še tretji remi v tem krogu.

GOOOL! Zdaj zadetki padajo kot po tekočem traku. V 69. minuti je za izenačenje Domžal zadel Matej Podlogar.

Video: gol Podlogarja:

60. minuta: uf, v Ljubljani je vroče. Zdaj so do novih dveh priložnosti prišli nogometaši Domžal, Najprej je po kotu s strelom z razdalje poskusil Benjamin Markuš, a je bil na mestu vratar Brava Vekić, ki je žogo odbil le do Svena Šoštarič Karića, ta pa je streljal mimo desne vratnice.

Video: priložnost Domžal:

GOOOL! Bravo je po prejetem zadetku ekspresno prišel do novega vodstva. Le minuto po zadetku Domžal je domače v drugo vodstvo na tekmi popeljal Milan Tučić.

Video: gol Tučića:

GOOOL! Domžale so v 56. minuti prišle do izenačenja. Zadel je Dario Kolobarić, ki se je sam znašel pred vratarjem Vekićem.

Video: gol Kolobarića:

Začetek drugega polčasa. Bomo v Šiški videli še kakšen zadetek?

Konec prvega polčasa v Ljubljani, Bravo vodi z 1:0.

43. minuta: nova priložnost za Bravo. Pred vrati se je po podaji s kota znašel Mitja Križan, ki pa je z voleja streljal preko vrat Domžal.

GOOOL! Po precej zaspanem začetku smo v Šiški dočakali prvi zadetek. V 29. minuti je po globinski podaji Tučića in preigravanju mrežo Domžal zatresel Mustafa Nukić, ki je tako dosegel svoj šesti gol v tej prvoligaški sezoni.

Video: gol Nukića:

Začetek tekme v Ljubljani.

Koga sta trenerja obeh ekip uvrstila v začetni postavi?

11 💛💙 za zadnji sosedski derbi v sezoni. MI SMO BRAVO!

Objavil/a NK Bravo dne Sobota, 17. april 2021

💪🏼 | Proti Bravu z naslednjo zasedbo! 📝 https://bit.ly/3ebMchT #Plts #BRADOM

Objavil/a NK Domžale dne Sobota, 17. april 2021

Pred tekmo:

Prvoligaška sobota ponuja bogat spored. Ob 15. uri ga bosta odprla Bravo in Domžale. Mladi ljubljanski klub je v tej sezoni "črna mačka" za Domžalčane, saj je na treh tekmah osvojil kar sedem točk. Za razliko od dvakratnih slovenskih prvakov so po daljšem premoru že odigrali tekmo. V torek so gostovali pri vodilni Olimpiji in namučili favorita. Osvojili so točko (1:1) in bili celo bližje zmagi kot zeleno-beli. Pomerila se bosta kluba, ki najbolj izmed vseh v Sloveniji ponujata priložnost za igro mladim nogometašem. To se je poznalo tudi v zasedbi slovenske reprezentance do 21 let na evropskem prvenstvu, kjer so barve Brava zastopali trije, barve Domžal pa kar štirje Ačimovićevi izbranci.

Šiškarji želijo izboljšati učinkovitost v napadu. Na zadnjih štirih tekmah so dosegli le en zadetek, v Stožicah je bil uspešen Žan Trontelj, ki je moral zaradi poškodbe gležnja predčasno zapustiti igro. Najboljša klubska strelca Milan Tučić in Mustafa Nukić, z osmimi podajami tudi prvi asistent lige, že dolgo nista zatresla mreže. Ko je Bravo nazadnje gostil Domžale, je zmagovalca 9. decembra 2020 odločil prav Nukić. Takrat mu je z manj posrečenim posredovanjem pomagal vratar Grega Sorčan, ki se je vmes preselil v Novo Gorico, tako da bo tokrat med vratnicama rumenih na stadionu ŽAK Ajdin Mulalić.

"Bravo je treba spoštovati. V aktualni sezoni so v medsebojnih srečanjih zelo uspešni, zato veljamo za nekakšne dolžnike," se trener četrtouvrščenih Domžal Dejan Djuranović zaveda, da predstavlja Bravo trn v peti rumenih. Če bi jih ponovno premagal, bi se jim približal le na dve točki, s tem bi se v boj za Evropo v zaključku sezone vključila tudi Grabićeva četa.

Ne spreglejte