Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
5. 2. 2019,
13.40

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,44

Natisni članek

Valter Birsa Cagliari italijansko prvenstvo Atalanta

Torek, 5. 2. 2019, 13.40

5 let, 2 meseca

Velika smola za Birso: dvojni zlom roke

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,44
Valter Birsa | Valter Birsa je proti Atalanti na igrišču preživel le 14 minut. | Foto Guliver/Getty Images

Valter Birsa je proti Atalanti na igrišču preživel le 14 minut.

Foto: Guliver/Getty Images

Nekdanji slovenski reprezentant Valter Birsa, ki se je pozimi iz Genove preselil na Sardinijo, kjer nosi dres Cagliarija, je v ponedeljek staknil hudo poškodbo. Na domači tekmi proti Atalanti, za katero je igral tudi Josip Iličić, je odigral le 14 minut, nato pa moral zaradi dvojnega zloma leve roke z igrišča. 

Odkar se je Valter Birsa odločil, da bo zadnjeuvrščeni Chievo zamenjal s Cagliarijem, njegovemu novemu klubu, ki je zanj plačal dva milijona evrov, ne cvetijo rožice. Cagliari letos sploh še ni zmagal. S Primorcem je odigral štiri tekme in osvojil le točko, največji udarec pa je 32-letni Slovenec prejel na ponedeljkovi tekmi, ko se je huje poškodoval pri trku s Josejem Luisom Palominom.

Odnesel jo je z dvojnim zlomom roke, tako da se poraja veliko vprašanje, kdaj se bo lahko spet pridružil soigralcem. ''To je zelo resna poškodba. Valter se ne bo vrnil hitro. Nimamo sreče z igralci,'' je po domačem porazu z Atalanto (0:1), na katerem se je poškodoval njegov varovanec, zaskrbljeno dejal trener Rolando Maran.

Birsa je obležal v začetku dvoboja, ki ga je Cagliari v ponedeljek izgubil z 0:1. | Foto: Guliverimage/Getty Images Birsa je obležal v začetku dvoboja, ki ga je Cagliari v ponedeljek izgubil z 0:1. Foto: Guliverimage/Getty Images

Seznam poškodovanih igralcev Cagliarija je izčrpen kot že dolgo ne. Na njem se je Birsa pridružil Argentincu Lucasu Castru, Estoncu Ragnarju Klavanu, Italijanu Albertu Cerriju, Hrvatu Filipu Bradariću in najnovejši zimski okrepitvi Francozu Cyrilu Thereauju.  

Cagliari se bo v prihodnjem krogu odpravil na gostovanje k nekdanjemu Birsovemu klubu AC Milanu, na lestvici pa je iz tedna v teden nižje. Trenutno zaseda 15. mesto.

Sportal Josip Iličić vse bližje sanjske lige prvakov
Ne spreglejte