Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 11. 2016,
19.14

Osveženo pred

7 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Radomlje NK Rudar Prva liga Telekom Slovenije

Petek, 25. 11. 2016, 19.14

7 let, 4 mesece

Poročilo s tekme Rudar : Kalcer Radomlje

Velenjčani brez težav, Radomljani še trinajstič poraženi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Dominik Glavina | Foto NK Rudar Velenje

Foto: NK Rudar Velenje

Nogometaši Rudarja iz Velenja so v 17. krogu Prve lige Telekom Slovenije doma premagali Kalcer Radomlje z 2:0 (1:0).

Velenjski nogometaši so v prejšnjem krogu v lokalnem derbiju visoko izgubili v Celju, prav tako so na domačem igrišču proti Mariborčanom izgubili Radomljani, ki jih je v Velenju prvič v gosteh vodil začasni trener Dave McDonough. V prvi medsebojni tekmi letošnjega državnega prvenstva se je tekma v Domžalah končala z neodločenim izidom (2:2), na obeh medsebojnih dozdajšnjih tekmah pa Radomlje v Velenju še niso prišle do zmage. Brez nje so ostale tudi na svojem tretjem gostovanju.

Po začetni pobudi domače ekipe, ki je v uvodnih minutah zapretila preko Mitje Lotriča in Dominika Glavine, so gostje hitro vzpostavili ravnotežje. V nadaljevanju so bili Radomljani celo več pri žogi, imeli so več strelov proti vratom Mateja Radomlja, izvajali pa so več strelov s kota. Čeprav je bil tempo igre spodbuden, si ekipi resnejših priložnosti za zadetek vendarle nista priigrali, tik pred odhodom na odmor pa so domačini zaustavili poskus Kristijana Šipka.

Velenjčani, ki so v letošnji sezoni na domačem igrišču premagali le Luko Koper, so bili tudi na začetku drugega polčasa blizu vodstva. Mitja Lotrič je z desne strani podal pred gostujoča vrata, vendar Mate Eterović z bližine ni najbolje zadel žoge, z odličnim posredovanjem pa se je izkazal tudi Aljaž Ivačič. Vendar so nato, podobno kot v prvem polčasu, Radomljani bili enakovredni domači ekipi, izvedli so nekaj nevarnih akcij, toda brez zaključnega strela proti domačim vratom.

Toda v 73. minuti so Velenjčani le prišli do zadetka. Veliko zaslug zanj je imel Bojan Vručina, ki je z leve strani podal v sredino, kjer se je najbolje znašel Glavina in s svojim desetim zadetkom v sezoni premagal nemočnega Ivačiča. S tem zadetkom je velenjski napadalec samo potrdil prvo mesto na lestvici strelcev.

Tudi po tem zadetku so domačini napadali, kar se jim je obrestovalo v 82. minuti. Denis Grbić, ki je pet minut pred tem vstopil v igro, je z leve strani izvedel kot, v skoku pa je bil najvišji branilec Damir Grgić in postavil končni izid tekme. Velenjčani so z zmago vsaj začasno prišli na peto mesto prvenstvene lestvice, Radomljani pa so še trinajstič v sezoni izgubili.

V prihodnjem krogu bo Rudar v sredo, 30. novembra, spet igral doma, njegov gost bo Krško, medtem ko bodo Radomljani še enkrat igrali v gosteh, in sicer proti Domžalam.

Rudar : Kalcer Radomlje 2:0 (0:0)

Mestni štadion ob jezeru, gledalcev 400, sodniki: Borošak, Klančnik in Friš (vsi Maribor).

Strelec: 1:0 Glavina (73.), 2:0 Grgić (82.).

Rudar: Radan, Iharos, Zec (od 70. Billong), Grgić, Mužek, Bolha, Babić, Lotrič (od 66. Vručina), Glavina, Trifković, Eterović (od 77. Grbić).

Kalcer Radomlje: Ivačič, Marinšek, Jazbec, Zukić, Lidjan, Balić, Barukčić (od 83. Jakovljević), Jugovar, Janković, Šipek (od 68. Cerar), Gajić (od 62. Nunić).

Rumeni karton: Trifković, Babić; Marinšek, Gajić, Barukčić, Balić, Jugovar, Lidjan.
Rdeči karton: /.

Ne spreglejte