SiolNET. Sportal Nogomet
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Varnost bo zagotovljena: Maracana dobila zeleno luč

4

termometer

Prijateljska nogometna tekma na legendarnem stadionu Maracana v Riu de Janeiru med Brazilijo in Anglijo bo vendarle odigrana.

Dva dni pred otvoritvijo prenovljenega stadiona je najprej sodišče odpovedalo prireditev iz varnostni razlogov, nato pa prižgalo zeleno luč, saj so mu varnostni organi zatrdili, da bodo poskrbeli za varnost udeležencev. Sodišče v Riu de Janeiru je v nekaj urah spremenilo svojo odločitev. Prvotno bojazen, da bodo gledalci nepospravljene predmete okoli stadiona po večletni prenovi objekta uporabili za obračunavanje na stadionu, je pregnalo poročilo vojaške policije, ki je zagotovila, da bo zavarovala območja z nevarnimi predmeti ter hkrati zgledno poskrbela za varnost gledalcev in udeležencev tekme na stadionu.

Stadion Maracana, ki velja za največji nogometni stadion na svetu, so prenavljali tri leta. Prijateljski krst bo doživel v soboto s tekmo Brazilija - Anglija, uradnega pa od 15. do 30. junija, ko bo na njem finale pokala Konfederacij. Maracana bo hkrati tudi gostitelj tekem svetovnega nogometnega prvenstva 2014.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin