Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
28. 10. 2013,
10.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Gorica NK Koper Rodolfo Vanoli Luigi Apolloni Saša Aleksander Živec

Ponedeljek, 28. 10. 2013, 10.21

8 let

Vanoli: Galešić je krvavel, Gorica bi morala ostati z igralcem manj (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Primorski obračun je pripadel Gorici, ki je Koprčane odpravila s 3:0. Kanarčki so poudarili, da sta tekmo odločila hitri gol vrtnic in izključitev Mihe Blažiča, Luigi Apolloni je bil zadovoljen.

Na srečanju med primorskima kluboma, ki ju vodita italijanska stratega, je bilo burno tudi na drugi tekmi v tej sezoni. Spet je bilo na tekmi ogromno prekrškov, še v prvem polčasu pa je moral predčasno v slačilnico Miha Blažič, ko je kot zadnji mož koprske obrambe ustavil najboljšega strelca Novogoričanov Massima Codo.

"Gorica je bila boljša, sem pa prepričan, da bi moral dobiti rdeči karton tudi igralec Gorice, ker je udaril Galešića tako, da je krvavel. A to ne more biti razlog za poraz na stresni tekmi, ki je vplivala na našo mlado ekipo," je sodnika kritiziral Rodolfo Vanoli, ki je pričakoval, da bo po zračnem dvoboju Gorana Galešića in Marca Modola delivec pravice pokazal Italijanu rdeči, ne pa rumeni karton.

Gostitelji so nekdanjega soigralca Galešića, ki je utrpel poškodbo nosa, spravljali ob živce z grobimi prekrški, ponovili so se prizori, ki so zaznamovali že primorski derbi na Bonifiki. Po prvem zadetku Gorice in izključitvi Blažiča so gostitelji prevzeli pobudo in se na lestvici približali vodilnim. "Ker sestavljamo ekipo, potrebujemo čas, da osvojimo zmagovalno miselnost in nanizamo nekaj zmag," poudarja Luigi Apolloni, strelec drugega zadetka Saša Aleksander Živec pa je bil srečen, da se je Gorica hitro pobrala po porazu v Velenju. "Rdeči karton in prvi gol sta bila ključna," je prepričan najboljši slovenski strelec pri vrtnicah, drugače pa četrti najuspešnejši v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Podobno je dejal tudi Matej Pučko, mladi napadalec Kopra. "Rdeči karton nas je pretresel, težko je loviti zaostanek z igralcem manj. Podobno kot na tekmi v Kopru je bilo veliko prekrškov. Na trenutke to sploh ni bilo podobno nogometu, a je treba odigrati tudi take tekme," je izpostavil grobost srečanja.

Primorska tekmeca sta zdaj na lestvici zelo blizu, Koper ima pred Gorico le še dve točki prednosti.

Ne spreglejte