SiolNET. Sportal Nogomet
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Velenju zvoni alarm, SPINS priskočil na pomoč

0

termometer

Nogometaši Rudarja se na spomladanski del Prve lige Telekom Slovenije pripravljajo v stresnih razmerah. Plač niso prejeli že več mesecev. Vodstvo kluba se je zavezalo, da bo poiskalo rešitev.

Velenjski prvoligaški klub se ubada s finančnimi težavami. Glavni sponzor Premogovnik Velenje ni več zmožen polniti klubskega proračuna do te mere, da bi klubu zagotavljal nemoteno delovanje. Dolgovi se kopičijo, klub bo moral vrniti posojilo nemški agenciji BuB, igralci pa ne prejemajo plač.

Vodstvo kluba se trudi, da bi se Velenjčani znebili rdečih številk in si s tem zagotovili pridobitev tekmovalne licence, potrebno za nastopanje v prvoligaškem tekmovanju tudi v prihodnje. Posojilo nameravajo vrniti do konca leta 2017.

''Upravni odbor NK Rudar Velenje se zavezuje, da bo storil vse, kar je v njegovi moči, da bo klub finančno stabiliziral in poravnal vse finančne obveznosti do zaposlenih in odvisnih oseb do 31. marca 2016,'' je po izredni seji vodstva velenjskega kluba, ki je potekala v četrtek, sporočil predsednik Mitja Kamenik.

Velenjski klub bo prihodnji mesec prejel sredstva Mestne Občine Velenje, ki naj bi po zagotovilih podžupana znašali med 100 in 110 tisoč evrov, na njen račun pa se je v zadnjih dneh prelilo še nekaj sredstev.

SPINS nakazal na račun Rudarja 30 tisoč evrov

''Rudarju smo namenili posojili v višini 30 tisoč evrov. To je znesek, zbran iz naslova članarin članov našega sindikata. S tem smo pokazati solidarnost,'' je dejal predsednik Sindikata slovenskih profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) Dejan Stefanović. Omenjeni znesek bo zadoščal za delno pokritje zaostalih plač, na katere čakajo igralci in trenerji.

''Med igralci obstaja volja, da tekmujejo in končajo prvenstvo. Če pa se obveznosti v določenem roku ne bodo poravnale, lahko pride do stavke, s katero bi lahko ustavili 1. SNL,'' napoveduje Stefanović. Razočaran je, ker po 12 letih prizadevanj in z Nogometno zvezo Slovenijo še vedno ni zaživela pobuda o garancijskem skladu.

''Pokazali niso niti trohice miloščine do primarnih akterjev v slovenskem klubskem nogometu,'' je kritičen do krovne nogometne zveze.

Zoran Pavlović bi pomagal, a …

Velenjski klub išče možnosti, s katerimi bi prebrodil finančno krizo. Klubu želi pomagati Zoran Pavlović, a le pod določenimi pogoji. ''Ni mi vseeno. Sem nogometni otrok Rudarja in sem pripravljen pomagati, a moram najprej dobiti funkcijo v klubu,'' je pojasnil nekdanji reprezentant, ki je v karieri pridobil številna poznanstva z osebami, pripravljenimi priskočiti na pomoč.

Ima načrte, a jih ne želi javno razkriti. Opravil je neuraden pogovor s predsednikom Kamenikom, zdaj pa čaka, kako se bo odločil klub.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin