Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 3. 2011,
14.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Slovenija Italija denar

Četrtek, 24. 3. 2011, 14.26

8 let

V teoriji Italijani šestkrat dražji, kaj pa na igrišču?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska nogometna reprezentanca naj bi bili po trenutni tržni vrednosti kar šestkrat cenejša od italijanske. Poudariti pa je treba, da Italiji manjka trenutno njen najdražji nogometaš.

Pred obračunom med Slovenijo in Italijo smo se lotili primerjave tržne vrednosti slovenskih in italijanskih reprezentantov. Zajeli smo vse nogometaše, ki so trenutno člani izbranih vrst in sodeč po transfermarkt so razlike v vrednostih precejšnje. Trenutno najbolj dragocen nogometaš med azzurri je branilec Juventusa Giorgio Chiellini (28 milijonov evrov), skupna vrednost izbrane vrste pa znaša kar 328,5 milijona evrov. Ta številka bi bila še precej višja, če zaradi nešportnih potez in kršenje t.i. etičnega kodeksa reprezentance ne bi manjkala trenutno najdragocenejši italijanski nogometaš in član Rome Daniele de Rossi (38 milijonov evrov), za katerega vse več zanimanja kažeta Real Madrid in Manchester United, ter muhasti Mario Balotelli (26). Napadalec z ganskimi koreninami je takšno vrednost dosegel že pri 20-letih.

Dvomesten trenutno le "Sarma"

Zanimiv je pogled na slovensko izbrano vrsto. Matjaž Kek ima namreč v ekipi le šest nogometašev, ki presegajo mejo treh milijonov evrov, kolikor znaša vrednost najcenejšega italijanskega reprezentanca, Marca Parola. To so Samir Handanovič, edini ki se je doslej približal dvomestni številki (10 milijonov evrov), sledijo pa mu Josip Iličić, Tima Matavž, Armin Bačinovič, Valter Birsa - zanimivo, da utegnejo vsi štirje v prihodnji sezoni igrati v Serie A - in kapetan Robert Koren.

Razlika med reprezentancama v vrednosti na papirju naj bi bila 273,9 milijonov evrov, vendar dejstvo je, da takšne razlike na igrišču ne bo. Z zmago proti eni najbolj prepoznavnih reprezentanc, bi vrednosti slovenskih igralcev lahko še nekoliko narasle.

Ne spreglejte