Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 11. 2013,
19.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

žreb

Četrtek, 28. 11. 2013, 19.40

8 let

V Sloveniji portugalski in turški kadeti, mladinci bodo igrali s Srbi in Italijani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V švicarskem Nyonu so izžrebali kvalifikacijske skupine za EP 2015 v reprezentančnih kategorijah do 17 in 19 let. Gostiteljica skupine pri kadetih bo Slovenija, mladinci pa bodo igrali v Srbiji.

Evropsko prvenstvo do 17 let bo leta 2015 v Bolgariji. Za mesto na sklepnem turnirju se bo spopadlo kar 52 državnih selekcij, ki so razdeljene v 13 kvalifikacijskih skupin. Tokrat je kvalifikacijski sistem nekoliko spremenjen, saj se bo na sklepnem turnirju za naslov prvaka pomerilo kar 16 reprezentanc. Tako dve najboljši reprezentanci iz vsake kvalifikacijske skupine potujeta na tako imenovani Elite round (dodatni kvalifikacijski turnir), ki ga bo gostila Nemčija. V dodatnih kvalifikacijah je prostor tudi za pet tretjeuvrščenih državnih selekcij z najboljšim točkovnim izkupičkom glede na vodilni moštvi kvalifikacijske skupine. Na evropsko prvenstvo je že uvrščena gostiteljica Bolgarija, medtem ko je v dodatne kvalifikacije uvrščena gostiteljica Elite Rounda, Nemčija.

Evropsko prvenstvo do 19 let bo leta 2015 v Grčiji. Za mesto na sklepnem turnirju se bo spopadlo kar 52 državnih selekcij, ki so razdeljene v 13 kvalifikacijskih skupin. Dve najboljši reprezentanci iz vsake kvalifikacijske skupine potujeta na tako imenovani Elite round (dodatni kvalifikacijski turnir), ki ga bo gostila Španija. V dodatnih kvalifikacijah je prostor tudi za tretjeuvrščeno reprezentanco z najboljšim točkovnim izkupičkom glede na vodilni moštvi kvalifikacijske skupine. V dodatne kvalifikacije je že uvrščen gostitelj turnirja, Španija, prav tako je na evropsko prvenstvo, kjer se bo za naslov prvaka pomerilo zgolj osem reprezentanc, že uvrščena gostiteljica Grčija.

Ne spreglejte