Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
12. 1. 2015,
21.17

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

zimski prestopni rok Prva liga Telekom Slovenije NZS

Ponedeljek, 12. 1. 2015, 21.17

3 leta, 8 mesecev

V Sloveniji bo v ponedeljek že prepozno

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenskim prvoligaškim nogometnim klubom se izteka čas za trgovanje v zimskem prestopnem roku. Novince lahko pripeljejo vse do nedelje zvečer, nato pa bo Nogometna zveza Slovenije zaprla vrata.

Prestopne roke urejajo nogometne zveze posameznih držav, zato se datumi razlikujejo. Nogometna zveza Slovenija (NZS) vztraja pri odločitvi, da se zimski prestopni rok izteče konec januarja. Čeprav bo zadnji dan januarja v nedeljo, ki velja za dela prost dan, in se je večina evropskih držav zaradi tega odločila, da bo prestopne dejavnosti podaljšala za 24 dodatnih ur, bo v Sloveniji drugače. Izmed držav, ki se lahko pohvalijo z zelo močnim prvenstvom in klubi, podobno razmišljajo tudi v Španiji, drugje pa se bo glavnina zadnjih prestopov zavlekla tudi v začetek februarja.

Zakaj se je Slovenija odločila, da se bo zimski prestopni rok končal že v nedeljo? "Dokumentacija se vlaga v spletno aplikacijo. Če bo v modul vložena do zahtevanega roka, ki se izteče 31. januarja ob 23.59, bo obravnavana na naslednji seji Registracijske komisije," je pojasnil Matjaž Krajnik, predstavnik za stike z javnostjo pri krovni nogometni zvezi, in dodal, da se druge zadeve, med njimi tudi zelo pomembne pogodbe, še naprej pošiljajo po pošti.

Zadnja registracija je možna 26. februarja

Vpeljava spletne aplikacije je poskrbela, da bo delo nemoteno potekalo tudi v nedeljo. Takrat bo administracija NZS na voljo klubom ne samo za morebitne domače, pač pa tudi mednarodne prestope. Če bo dokumentacija vložena v nedeljo do minute pred polnočjo, bo obravnavana na prihodnji seji Registracijske komisije. Ta bo v ponedeljek, 1. februarja, ko bodo potrjeni še zadnji "januarski" novinci, ki jih spomladi čakajo izzivi v Prvi ligi Telekom Slovenije. Kdor še želi iz drugega kluba pripeljati igralca, za katerega mora poravnati tudi ustrezno odškodnino, mora torej zavihati rokave in prestop izpeljati še pred ponedeljkom. To velja za slovenske prvoligaške klube. Slovenski nogometaši, ki jih mika igranje v tujini, lahko prestopne dejavnosti nadaljujejo tudi po nedelji.

Vse do konca marca se ponuja ogromno možnosti, saj klubi v mnogo državah novačijo igralce tudi po začetku februarja, ko potegnejo črte v petih najmočnejših prvenstvih (Anglija, Francija, Italija, Nemčija in Španija). Prevladujejo zlasti predstavniki vzhodnoevropskih držav.

Nogometaši, ki trenutno nimajo kluba, lahko pogodbo s slovenskim prvoligaškim klubom podpišejo tudi pozneje. Vsekakor pa mora biti dogovor sklenjen do 26. februarja. Nogometna zveza lahko še dan pred začetkom tekmovanja ugodi prošnji po registraciji prostega nogometaša, ki je v novi klub prestopil brez odškodninskega zneska. Spomladanski del Prve lige Telekom Slovenije se bo začel 27. februarja.

Tujska legija v Kopru, Maribor priskočil na pomoč Krškemu

Zadnja seja Registracijske komisije NZS je bila v četrtek, 28. januarja. Na njej so prižgali zeleno luč številnim novincem, ki jih v svojih vrstah pozdravljajo prvoligaški klubi.

Tako so Koprčani registrirali (še) pet novih tujcev (reprezentant Ekvatorialne Gvineje Ruben Belima Rodriguez, Albanec Fabian Lokaj, španski vratar Jacobo Sanz Ovejero Sanz, Francoz David Darnel Situ in Ekvadorec s španskim potnim listom Joel Cesar Valencia Castillo), velenjski Rudar je sklenil sodelovanje z najstnikom Nejcem Zabukovnikom (Šmartno ob Paki), Celje z njegovim sovrstnikom Žigo Rotejem (Dravograd), Zavrč pa je registriral Silvia Kostanjevca, ki prihaja iz hrvaškega nižjeligaša Varaždina.

Registracijski zapisnik (28. januar)

Zadnjeuvrščeno Krško je prejelo nesebično pomoč mariborskega kluba. V Posavje, kjer si prizadevajo, da bi si v krstni prvoligaški sezoni priigrali obstanek med najboljšimi, so na posodo prispeli kar štirje obetavni nogometaši NK Maribor. Med njimi sta tudi mladi reprezentant Dino Hotić in rekorder 1. SNL, najmlajši strelec zadetka v prvenstvu Martin Kramarić, Krčanom pa bosta pomagala še branilca Robert Pušavec in Damijan Vuklišević. Paket pomembnih okrepitev za Krško s tem še ni končan, saj je iz Domžal prispel Luka Pihler. S tem je Krško pridobilo dodatno upanje, da bi lahko v nadaljevanju sezone drago prodalo kožo tekmecem in jim morda prekrižalo načrte v boju za obstanek. Njegovi tekmeci, ki želijo okrepiti vrste v zadnjih dneh prestopnega roka, morajo pohiteti, saj se bodo vrata nepreklicno zaprla v nedeljo zvečer, minuto pred polnočjo. Nato sledi razburljiv ponedeljek, ko naj ne bi manjkalo zanimivih prestopov v Angliji, Franciji, Italiji, Nemčiji in še kje drugje.

Ne spreglejte