Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 9. 2020,
17.41

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

1

Natisni članek

francosko prvenstvo Marseille PSG Neymar

Torek, 22. 9. 2020, 17.41

3 leta, 7 mesecev

V primer Neymar so se vpletli tudi bralci z ustnic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

1

Neymar Alvaro | Neymar je prepričan, da je bil žrtev rasistične zlorabe s strani Alvara Gonzaleza. | Foto Reuters

Neymar je prepričan, da je bil žrtev rasistične zlorabe s strani Alvara Gonzaleza.

Foto: Reuters

Francosko nogometno javnost še vedno zaposluje dogajanje na tekmi prve lige med PSG in Marseillom 13. septembra letos. V primer, ko so na tekmi sodniki pokazali pet rdečih kartonov, tudi zvezdniku Neymarju, so se vključili celo bralci z ustnic, ki disciplinski komisiji francoske lige svetujejo pri razvozlavanju okoliščin, kaj je kdo komu rekel.

Po poročanju časnika Le Parisien so bralci z ustnic na podlagi video posnetkov tekme disciplinski komisiji ligue 1 predali svoje ugotovitve in potrdili, da je branilec Marseilla Alvaro Gonzalez Neymarju med tekmo zabrusil zmerljivko opica v španskem jeziku, kar je sprožilo potek dogodkov, ki so se končali s splošnim pretepom.

Še naprej teče postopek zoper Argentinca Angela di Mario, ki naj bi v času najstrožjih varnostnih in higienskih ukrepov pljunil branilca Marseilla Alvara Gonzaleza, prav slednji pa je vpleten v drugo veliko preiskavo, saj so ga igralci PSG na čelu z Neymarjem obtožili rasizma.

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, pa nasprotno v klubu iz Marseilla trdijo, da razpolagajo s posnetki Neymarja, kako z rasističnimi oznakami zmerja japonskega desnega bočnega branilca Hirokija Sakaija med zmago nad Parižani v začetku tega meseca. To naj bi danes AFP povedal vir blizu kluba.

Po drugi strani pa je Neymar sam prepričan, da je bil žrtev rasistične zlorabe s strani Alvara Gonzaleza na kaotični tekmi, na kateri je bil sam skupaj s še štirimi igralci izključen.

Prejšnji teden je brazilski Globo Esporte razkril, da je PSG francoski ligi (LFP) predložil video posnetek incidenta, s katerim pri aktualnem francoskem prvaku skušajo dokazati, da je Neymar žrtev rasizma.

Trije brazilski strokovnjaki za branje ustnic, s katerimi so v nedeljo opravili pogovor na Globo TV, so se po ogledu posnetkov francoske televizijske hiše Telefoot strinjali, da je Gonzalez Neymarja poimenoval "mono" oziroma "opica" v španščini.

Vendar pa so drugi strokovnjaki za branje ustnic - zlasti v Gonzalezovi rodni Španiji - analizirali isti video posnetek in niso našli dokazov, da bi branilec s takšno oznako ozmerjal napadalca PSG.

Po poročanju nekaterih španskih medijev naj bi Neymar dejansko uporabil homofobno žalitev proti Gonzalezu. Vir PSG je za AFP dejal, da te obtožbe "nimajo prav nikakršne vrednosti".

Preberite še:

Abdou Diallo
Sportal PSG v 93. minuti le do prve zmage, znana je kazen za Neymarja
PSG Marseille
Sportal Kaos v Parizu! Pretepi, pet izključitev, pljunek Di Marie in besni Neymar.
Fiorentina Torino
Sportal Vsi nogometaši Torina v karanteni, ogrožena tekma proti Atalanti
Ne spreglejte