Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 10. 2014,
12.07

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Domžale NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor NK Radomlje

Sreda, 22. 10. 2014, 12.07

6 let, 7 mesecev

V polfinale še Celjani in Koprčani, ki so šokirali branilca naslova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po Domžalah so se v polfinale nogometnega pokala uvrstili še Celjani in Koprčani. Ti so po podaljških izločili branilce naslova, Novogoričane. Maribor se je z zamudo uvrstil v četrtfinale.

Celjani so proti Zavrču zmagali že na prvi tekmi, pred domače navijače so stopili s prednostjo 3:2. Glede na formo, ki jo kažejo v tej sezoni, so bili veliki favoriti za napredovanje, a ko so gostje po prvem polčasu vodili, se je marsikdo med domačimi navijači zbal, da bo tokrat konec neverjetnega niza neporaženosti. V drugem polčasu so Celjani stvari postavili na svoje mesto, zadeli dvakrat (v polno je spet meril tudi Benjamin Verbič) in si zagotovili mesto med najboljšimi štirimi. Celjani zdaj v vseh tekmovanjih poraza ne poznajo že kar 17 tekem zapored.

Gorica je v Kopru branila prednost dveh zadetkov (3:1). Po polčasu se je zdelo, da ji bo uspelo. Tudi v zadnje trenutke tekme je šla z rezultatom, ki ji je ustrezal (zaostajala je z 1:2), a nato je v zadnji minuti rednega dela prejela gol in tekma je šla v podaljške. Tam, Novogoričani so bili številčno oslabljeni, saj sta bila izključena kar dva njihova nogometaša, so Koprčani zadeli še enkrat in branilci naslova so se že zelo zgodaj poslovili od tekmovanja.

Domžale zradirale Olimpijo, deseti gol Zahovića

Olimpija je v torek na prvi tekmi četrtfinala pokala v Domžalah zmagala z 1:0 in imela pred povratno tekmo v Stožicah lepo prednost v boju za uvrstitev med najboljše štiri. Že po osmih minutah igre na največjem slovenskem štadionu je bilo drugače. Po golu Uroša Koruna so gostje izničili prednost Ljubljančanov, do konca polčasa pa zadeli še dvakrat (Nemanja Maksimović in Darko Zec). Kot se je izkazalo pozneje, je bilo to dovolj za napredovanje. Olimpija, v zadnjih 15 minutah je igrala z igralcem več, je prek Mirana Burgiča sicer prišla do znižanja izida, to pa je bilo tudi vse. Prvi polfinalist te sezone pokalnega tekmovanja so postali Domžalčani.

Zvečer je bila na sporedu še zadnja tekma osmine finala. V zaostali tekmi je Maribor premagal Radomlje v Ljudskem vrtu in se uvrstil v četrtfinale, tam ga čaka Krka. Edini gol za tesno zmago je prispeval kdo drug kot komajda 18-letni Luka Zahović. Zanj je bil to že deseti gol v tej sezoni. Osemkrat je bil strelec v prvenstvu, enkrat v ligi prvakov in zdaj enkrat še v pokalu. Je z naskokom najboljši strelec slovenskega prvaka v tej sezoni.

Ne spreglejte