Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 2. 2009,
13.32

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 8. 2. 2009, 13.32

8 let, 5 mesecev

V Murski Soboti obujali spomine prve lige

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Po mnogih letih je potekal v murskosoboški Fazaneriji znova prekmurski derbi med Muro 05 in Nafto, ki je privabil okoli 1500 gledalcev.

Mnogi ljubitelji okroglega usnja v deželi ob Muri so več let čakali na tekmo med Muro, ki se trudi vrniti v prvo ligo, in Nafto, ki je že tretje leto edini prekmurski klub v PrviLigi Telekom Slovenije. Da se bosta moštvi pomerili na prvenstveni tekmi, bo treba še malo počakati, končno pa se je zgodila vsaj prijateljska tekma.

Na tribunah se je zbralo okoli 1500 gledalcev, obe moštvi pa sta imeli tudi bučno podporo navijaških skupin. Domačini so povedli že v prvi resnejši priložnosti, ko je z Jerebič z natančnim strelom premagal vratarja Luka. V 25. minuti je Estonec Vassiljev iz razdalje izvajal prosti strel, ki ga je Kamnik obranil, po odbiti žogi pa je Pekič nastreljal še prečko. Do izenačenja je prišlo v 34. minuti, ko je iz bližine žogo v Murin gol porinil Caban, do konca polčasa pa Pekič še enkrat nastreljal prečko in enkrat streljal mimo desne vratnice.

V drugem polčasu si je Nafta ustvarila še več priložnosti, toda vratarja Kamnika niso uspeli premagati vse do končnice tekme, ko je po kotu zadetek z glavo dosegel kapetan Ošlaj. Za Nafto so igrali Luk, Matjašec, Vöröš (Medved), Caban, Ošlaj, Brezovački, Adilovič (Bukovec), Lo Duca, Vassiljev, Jankovič in Pekič.

Ne spreglejte