Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
27. 6. 2014,
15.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Giorgio Chiellini Luis Suarez Urugvaj

Petek, 27. 6. 2014, 15.01

8 let

Urugvajci razmišljajo o bojkotu tekme s Kolumbijo

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po hudi kazni, ki je doletela Luisa Suareza, se je oglasil tudi oškodovanec, žrtev ugriza, Giorgio Chiellini. Ta meni, da se je Fifa odločila narobe in da je kazen prehuda.

Branilec Juventusa je bil takoj po zadnji tekmi skupinskega dela najbolj glasen, da mora biti Luis Suarez kaznovan, zdaj pa na vse skupaj gleda malce drugače. Dejstvo je, da je Italija izpadla, zato njemu nikakor ne koristi, da je Fifa za muhastega napadalca prižgala rdečo luč in ga predčasno poslala v domovino. "Morate vedeti, da ob tej hudi kazni ne čutim nikakršnega zadovoljstva, saj na Suareza nisem jezen, niti nisem željan maščevanja," je na svoji uradni strani zapisal Chiellini.

"Žalosten sem zato, ker smo z Italijo tako hitro izpadli. Moje misli so pri Luisu, pri njegovi družini, saj prihodnji meseci zanj nikakor ne bodo lahki. Vedno sem mislil, da pač mora biti tako, kot se odločijo uradne osebe, vseeno pa imam tukaj pomisleke. Kazen je prehuda," je dodal 29-letni nogometaš, ki je takoj po incidentu in po izpadu azzurrov provociral Fifo, da nima j***, da bi kaznovala največje zvezdnike. Očitno je resnica nekoliko drugačna.

Urugvajci razmišljajo celo o bojkotu?

Ob sicer pričakovani, za mnoge celo premili kazni za urugvajskega stroja za zadetke, ki grize nasprotne nogometaše, se pojavljajo take in drugačne zgodbe. Z eno najbolj zanimivih je postregla kolumbijska novinarka Vicky Davila, ki je prek svojega profila na Twitterju objavila, da nogometni reprezentanti Urugvaja razmišljajo celo o bojkotu osmine finala svetovnega prvenstva proti Kolumbiji: "Delegat Urugvaja mi je dejal, da igralci zaradi Suarezove suspenzije razmišljajo o tem, da se ne bi udeležili tekme osmine finala proti Kolumbiji."

Da se pri Urugvajcih res kuha, potrjujejo tudi besede predsednika urugvajske nogometne zveze Wilmarja Valdeza. "Počutimo se, kot da bi s svetovnega prvenstva suspendirali celotno urugvajsko reprezentanco. Če si Fifa to želi, jim lahko pomagamo."

Ne spreglejte