Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
23. 10. 2012,
10.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Manchester United Chelsea Galatasaray

Torek, 23. 10. 2012, 10.43

8 let

United z mislimi že pri Chelseaju, Galatasaray za biti ali ne biti

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Manchester Uniteda bodo v 3. krogu lige prvakov gostili portugalsko Brago. Sir Alex Ferguson bo spočil kar nekaj nosilcev, saj jih v nedeljo čaka izredno pomembna tekma proti Chelseaju.

Kakšno je stanje na lestvici pred tretjim krogom skupine H? Manchester United z dvema ne preveč prepričljivima zmaga s šestimi točkami vodi. S po eno zmago mu sledita romunski Cluj in njihov današnji nasprotnik portugalska Braga. Portugalci so po šoku v prvem krogu, ko so na domačem terenu izgubili z Clujem, v drugem nato zmagali na vročem gostovanju v Carigradu. Lahko točko ali še kaj več odščipnejo tudi ''rdečim vragom''? Glede na to, da so bolj kot pri ligi prvakov z mislimi že na nedeljski tekmi proti Chelseaju, se kaj lahko zgodi kakšno presenečenje. Sir Alex Ferguson bo pred tekmo z Brago spočil branilca Ria Ferdinanda in Patricea Evraja, v ekipi ne bo niti Paula Scholesa, namesto njih pa bodo v prvi postavi Tom Cleverley, Aleksander Büttner in golobradi centralni branilec Scott Woottton. Po poškodbi se vrača Ashley Young, ki bi že lahko dobil priložnost od prve minute. Braga težav s poškodbami nima in bodo vsi nared za napadanje morebitnega presenečenja na OT.

S Portugalci se je United opekel že v prejšnji sezoni, ko so z dvema remijema proti Benfici na koncu bil le tretji v skupini. Nasploh pa imajo Angleži pozitivno bilanco glede igranja proti portugalskim nasprotnikom. Na 23 evropskih srečanjih so zmagali kar na 14 tekmah, imajo še pet remijev in štiri poraze.

''Zame je Braga boljša v gosteh kot doma. To dokazujeta tudi rezultata iz prvih dveh krogov. Pričakujem zaprto igro Portugalcev in igranje na protinapade. Tako je tukaj igral tudi Galatasaray in imeli smo nemalo težav. Spočil bom Ferdinanda in Evraja in nekaj starejših igralcev, saj nas v nedeljo čaka izredno pomembna tekma,'' je dejal Ferguson, ki bo ta konec tedna v premier league gostoval pri vodilnem Chelseaju, za katerim zaostajajo že štiri točke. ''Ne vem še, kako se bomo zoperstavili Bragi, a imamo veliko možnosti. Lahko igramo našo tradicionalno igro po bokih ali bomo imeli s Cleverleyjem in Kagavo postavljeno 'karo'. Imam igralce za vse sloge. To so le sladke skrbi.''

Kaj pred obračunom pravi njegov portugalski kolega Jose Peseiro? ''Ferguson je o Bragi govoril le pozitivno, zato mislim, da nas ne podcenjujejo, pa tudi če nas, je to njihov problem, ne naš. Dejstvo je, da je Manchester United izjemno moštvo, ima izjemne igralce, tudi če jih Ferguson spočije pol, so tukaj drugi, ki lahko enakovredno zasedejo njihove položaje. Zavedamo se, da imamo tudi mi kakovost. Poskušali bomo seveda zmagati, a tudi remi bi bil odličen. Treba bo biti odličen v obrambi in verjeti, da smo sposobni pripraviti presenečenje.''

Za Galatasaray bo tekma proti Cluju za biti ali ne biti. Turki še vedno niso osvojili niti točke, zato bo te treba začeti osvajati, če se ne nočejo hitro posloviti od lige prvakov. Znano je, da je Türk Telekom Arena trdnjava, kjer se ne da zmagati. Braga je v prejšnjem krogu dokazala, da to ne drži, zato tudi Romuni v Carigradu niso brez možnosti. Tako eni kot drugi v zadnjem času ne blestijo v domačem prvenstvu, Galatasaray ni zmagal že na štirih tekmah zapored, Cluj pa je izgubil na zadnjih dveh.

''To ne bo tekma, ki bi odločala o naši prihodnosti. Imamo svojo filozofijo, od katere ne bomo odstopali. Mogoče bo prišlo do manjših sprememb v moštvu, a nič drastičnega. Moramo igrati bolj napadalen nogomet. Včasih sem jezen na svoje branilce, saj so ti preveč pasivni in ne pomagajo pri gradnji napada. Najboljša obramba je, če napadaš. Na tekmi s Clujem bomo mi tisti, ki bomo nadzorovali tekmo. Pomembno vlogo bodo imeli tudi naši navijači, ki nam lahko dajo dodatnega zagona,'' pred tekmo pravi trener Galatasaraya Fatih Terim.

Zelo optimistično razmišlja tudi trener Cluja, Ioan Andone. ''To bo za nas zelo pomembna tekma. Galatasaray je nasprotnik, proti kateremu hočemo na dveh tekmah priti vsaj do štirih točk. To bi bil sanjski scenarij. Vemo, da so Turki pred domačimi gledalci povsem drugo moštvo, vemo tudi, da so imeli proti Bragi kar 68-odstotno posest žoge, a so vseeno izgubili. Bo zelo težko, a verjamem v svoje moštvo. Smo odlično pripravljeni, zagotovo bo tekma prava paša za oči. Vse, kar nas zanima, so tri točke.''

Ne spreglejte