Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
18. 10. 2015,
12.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Mihajlo Fomenko slovenska nogometna reprezentanca

Nedelja, 18. 10. 2015, 12.37

8 let

Ukrajinci so po žrebu zelo zadovoljni

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Medtem ko na odzive Slovencev po žrebu dodatnih kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016 še čakamo, so se Ukrajinci že javili. Očitno so nad tekmecem, ki so ga dobili, zelo zadovoljni.

Podobno kot leta 1999 se bo Slovenija za evropsko prvenstvo, le da tokrat za tistega, ki bo v Franciji prihodnje leto, potegovala z Ukrajino. Pred 16 leti je bila uspešnejša in si (v Ljubljani je zmagala z 2:1, v Ukrajini je bilo 1:1) zagotovila nastop na evropskem prvenstvu 2000, ki je bilo v Belgiji in na Nizozemskem, to je bilo sploh njeno prvo veliko tekmovanje, na katerem je nastopila. Zdaj si Ukrajinci seveda želijo maščevanja. Njihov selektor Mihajlo Fomenko je že pred žrebom v Nyonu dejal, da si želi Slovenijo, proti kateri bo iskal maščevanje, zdaj se je selektorju Ukrajincev želja uresničila. Po žrebu je nekaj besed spregovoril njegov pomočnik.

"Žreb je bil za nas ugoden, lahko smo veseli. Pomembno bo, da si na prvi tekmi priigramo prednost, da nam bo potem v Sloveniji lažje," je dejal Aleksandr Zavarov. "Paziti bomo morali tudi na to, da Slovencev ne bomo podcenjevali, kar se nam je morda dogajalo v preteklosti. Naši nogometaši se bodo morali potruditi in k tekmama, ki nas čakata, pristopiti maksimalno odgovorno," je še povedal pomočnik ukrajinskega selektorja, 54-letni nekdanji nogometaš kijevskega Dinama, torinskega Juventusa in še nekaterih klubov.

Takrat je bil star 16 let, zdaj bo na igrišču

Do besede je prišel tudi eden izmed ukrajinskih reprezentantov. "Ko smo leta 1999 igrali proti Sloveniji, sem imel 16 let. Ogledal sem si obe tekmi. Bili smo boljši, a tega nismo dokazali na igrišču. Zdaj moramo unovčiti izkušnje, ki smo jih dobili takrat. Motivacije nam ne bo manjkalo. Proti ekipi, kot je Slovenija, bomo morali biti še dvakrat bolj motivirani, kot smo sicer. Imamo sijajno priložnost, da se uvrstimo na evropsko prvenstvo. Morali bomo dati vse od sebe, da nam uspe," je povedal vezist Taras Stepanenko, član Šahtarja Donecka.

Ne spreglejte